fbpx

Vitamindús juice recept az erős immunrendszerért

A téli időszakban különösen fontos a szervezetünk támogatása. Szedhetünk étrendkiegészítőket is, de miért ne készítsünk inkább egy finom italt olyan zöldségekből és gyümölcsökből, amik dúskálnak a vitaminokban?
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezt a juice-t azért ajánlom, mert céklát is tartalmaz, ami már-már szuperételnek számít, ám az ízét nem mindenki szereti, de ebben az italban a gyümölcsök pont annyira nyomják el, hogy ne legyen domináns. Emellett pedig tényleg rengeteg hasznos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz minden összetevője, erről később részletesebben is írok, de előbb lássuk a receptet!

Hozzávalók:

1 kisebb nyers cékla
1 közepes répa
1 kisebb narancs
1 közepes alma

Elkészítés:

A juice elkészítése igazán egyszerű, hámozzuk meg a hozzávalókat, és egy juicer vagy turmixgép segítségével dolgozzuk fel őket. Én személy szerint a juice változatokat jobban szeretem, ehhez csupán annyit kell tennünk, hogy leszűrjük a levet. Ebből a mennyiségből körülbelül két nagyobb pohárnyi lét nyerhetünk, ezt egyszerre is megihatjuk, vagy eloszthatjuk kisebb adagokra, hogy minden reggelt ezzel kezdhessünk, mint egy új életmód része.

Milyen vitaminok vannak ebben az italban?

A cékla fontos antioxidáns forrás, ugyanis tartalmaz A, B, és C vitamint is, többek között B9-et, ami a vérképzésben játszik szerepet. Ezért javasolják például vérszegénységgel küzdőknek is. Található benne még kálium, nátrium, magnézium, biotin és folsav, és a szervezetünk sav-bázis egyensúlyában, illetve a máj működésében is segít.

A répa is jó forrása a B vitaminoknak, de amiből igazán sok van benne, az az A vitamin provitaminja, más néven a béta karotin. Ez segít a bőr egészségének fenntartásában, például a víztartalom megőrzésében, illetve jó hatással van a látásra is.

A narancsról köztudott, hogy az egyik legjobb C-vitamin forrás, hiszen fedezi szinte a teljes napi szükségletnek megfelelő mennyiséget. Tartalmaz ezen kívül még B vitaminokat is, és segíti az emésztést.

Mint azt a közmondásunkból is tudjuk: napi egy alma az orvost távol tartja. És ez valóban lehetséges, mert C-vitamin tartalmán túl megtalálható benne még folsav, kalcium, magnézium és kálium is. Segíti a bélflóra működését, és a vér koleszterinszintjét is csökkentheti.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör