fbpx
Talán közhely, hogy az ember mindig a világ különbözőbb szegleteibe vágyik, miközben a saját szülőhazájában sem ismer egy csomó gyönyörű és érdekes helyet. Azonban ez valóban így van. Magyarország tele van kincsekkel, izgalmas helyszínekkel, rejtett kis csodákkal, amiket tényleg megéri felfedezni.
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Megyer-hegyi tengerszem

Ha először fotón látod ezt a látványt, talán el sem hiszed, hogy Sárospatak mellett, a Megyer-hegyen készült. A vulkáni eredetű hegyen kőbánya működött, és ennek fejtési gödrében alakult ki egy tó, amely körül 70 méteres sziklafalak magasodnak. A tengerszemet a Malomkő túraútvonalon keresztül lehet megközelíteni és hidd el, nem fogod megbánni.

utazás
Prédikálószék

Ha a legszebb panorámát szeretnéd látni, akkor ide kell ellátogatnod. Prédikálószék 639 méter magas és Pest és Komárom-Esztergom megye határán található. A kilátó Dobogókő és Dömös felől is megközelíthető, nem éppen egyszerű túra. A látvány viszont mindenért kárpótol, hiszen innen láthatóvá válik a gyönyörű Dunakanyar.

Fotó: Tajnay Dorottya
Boldogkői vár

Az Északi-középhegységben, Boldogkőváralja közvetlen közelében található ez a vár, ahonnan nem mindennapi kilátás tárul elénk. Ha pedig a történelem is érdekel minket, akkor igazán jó helyen járunk, hiszen a magyar nagy ütközeteket ólomkatonákkal elevenítették fel. Ha április elején érkezel, akkor még a vár tövében található barackfák virágzásában is gyönyörködhetsz.

Fotó: csodalatosmagyarorszag.hu
Bodrogzug

A Tisza és a Bodrog által közrefogott ártéri síkság azon kevés területek közé tartozik, ami gyakran kerül víz alá, és bizony itt még igazi, természetes, emberi beavatkozás előtti állapotokat láthatunk. Számos védett növény és állat található itt. Ha nem csak a tanösvényen keresztül szeretnénk megismerni a helyet, hanem vízitúráznánk is, azt csakis engedéllyel lehet.

A Dera-patak szurdokvölgye

Csobánka és Pilisszentkereszt között található a Pilis egyik legszebb természeti látványossága, a Dera-patak szurdokvölgye. A 1,5 km hosszú szurdokon haladva meredek sziklafalak között, csodás vízeséseket láthatunk. A szurdokvölgyben kis fahidakon, hol egyik, hol másik parton haladunk, a völgy megismerését egy tanösvény is segíti. Arra készüljünk, hogy itt párásabb és hűvösebb a levegő.

Fotó: KirándulásTippek

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32