Hozzávalók:
- egy bögre finomszemű zab
- egy fél bögre rétesliszt
- 2 nagy evőkanál méz
- ízlés szerint áfonya (jó a fagyasztott is)
- 50 g vaj
- egy teáskanál olaj
- egy csipet só
- egy evőkanál barnacukor
- egy nagyon kicsi tej, vagy növényi tej, ha nem állna össze a tészta
- pár csepp vaníliaaroma
Elkészítése:
Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, végül hozzá adjuk az olvasztott vajat, a vaníliaaromát, az olajat és az egész áfonyát is. Jól összekeverjük, amíg egy kenhető állagot nem kapunk. Ezt követően vegyünk egy tepsit, béleljük ki sütőpapírral és kenjük jól el benne a tésztát. Tegyük be a 180 fokos sütőbe és olyan 20-25 perc alatt süssük készre. Ha már barnul a teteje, akkor tudhatjuk, hogy jó lesz. Minél vékonyabbra kenjük a tésztát, annál inkább ropógos, kekszes állagot kapunk.
Jó étvágyat!