fbpx

Zabossütemény – gyors receptek

Ez tényleg egy olyan sütemény, amit az édességvágy, a lustaság és a kreativitás hozott életre. Nincs benne semmi csavar, pont az egyszerűsége teszi nagyszerűvé. Jöjjön a zabos, áfonyás sütemény recept!

Hozzávalók:

  • egy bögre finomszemű zab
  • egy fél bögre rétesliszt
  • 2 nagy evőkanál méz
  • ízlés szerint áfonya (jó a fagyasztott is)
  • 50 g vaj
  • egy teáskanál olaj
  • egy csipet só
  • egy evőkanál barnacukor
  • egy nagyon kicsi tej, vagy növényi tej, ha nem állna össze a tészta
  • pár csepp vaníliaaroma
zabossütemény

Elkészítése:

Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, végül hozzá adjuk az olvasztott vajat, a vaníliaaromát, az olajat és az egész áfonyát is. Jól összekeverjük, amíg egy kenhető állagot nem kapunk. Ezt követően vegyünk egy tepsit, béleljük ki sütőpapírral és kenjük jól el benne a tésztát. Tegyük be a 180 fokos sütőbe és olyan 20-25 perc alatt süssük készre. Ha már barnul a teteje, akkor tudhatjuk, hogy jó lesz. Minél vékonyabbra kenjük a tésztát, annál inkább ropógos, kekszes állagot kapunk.

Jó étvágyat!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email

Kapcsolódó cikkek