Hozzávalók:
1 bögre rizottó rizs
15 dkg sütőtök
20 dkg spenót
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál vaj
1 zöldségleveskocka
1 dl fehérbor
egy kis sajt majd a tetejére
só, bors, fokhagymapor
Elkészítés:
Egy külön lábasban felforralunk egy liter vizet, amiben feloldjuk a leveskockát, majd félrehúzzuk. Egy nagyobb lábasban vagy wokban hevítsük fel az olajat, és pirítsuk benne a hagymát körülbelül 5 percig. Ezt követően add hozzá az előre felkockázott nyers sütőtököt, egy csipet sót és 1 evőkanál vajat. Ezt hagyd összeérni úgy 4 percig. Majd add hozzá a rizst és 2 percig pirítsd, végül pedig jöhet az 1 dl bor. Ha az alkohol elpárolgott jöhet hozzá két evőkanál az alapléből. Ahogy a lé elforrt, adjunk hozzá még egy kanállal, és ezt ismételgessük, amíg a lé el nem fogy, a rizs pedig kellően megpuhul. Ne feledd, a rizottó rizs inkább fogkemény, mintsem puha. Amikor már csak pár kanál alaplé marad, add hozzá a spenótot és még egy kanál vajat. Aztán húzzuk félre a tűzről egyből, ugyanis a rizottó akkor jó, ha kicsit leveses, szószos állagot kap. Végezetül fűszerezzük és már tálalhatjuk is.
Jó étvágyat hozzá!