fbpx
A tavalyi év sajnos többnyire mentes volt a jól megszokott divatbemutatóktól, pedig számtalan hazai márka létezik, akiknek szívesen megnéztük volna ilyen formában is az új kollekcióját. Szerencsére az internetnek köszönhetően azért most is megcsodálhatjuk kedvenc divattervezőink legújabb munkáit!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Jucka

Nagy Juci még kevésbé ismert a divatszférában, de ő készíti a legpuhább pulcsikat a világon! Tanulmányait a MOME textil szakán végezte, a kötés iránti szenvedélyét pedig állítása szerint a nagymamájától örökölte. Jvcka néven indított márkája éppen ezért a kötött holmikra fókuszál, és egyelőre limitált számban érhetőek el a különböző darabjai. Jelenleg női és férfi pulóverei, valamint sapkái vannak, amikre Instagram oldalán lehet lecsapni. De nyáron toppokat is készít, amit már alig várunk!

Cakó

Cakó Kinga divattervezőt talán már nem nagyon kell bemutatni, hiszen aki érdeklődik a szakma iránt, biztosan látta őt többek között a Marie Claire Fashion Days-en vagy számtalan másik rendezvényen is. Kinga művészcsaládból származik, innen ered ezirányú szenvedélye, amiről már nagyon fiatalon tudta, hogy a divatban fog kiteljesedni. Márkáját a minimalizmus, a letisztultság jellemzi, megfűszerezve egy kis nőies eleganciával, és olykor lágy púder színekkel. Ruhái kényelmesek, nem túlzóak, mégis van bennük mindig egy apró csavar, ami különlegessé teszi őket. Számomra ezért nagyon szimpatikus, amit Kinga képvisel.

Kozarics Viktor

Mikor menyasszonyiruha divatról beszélünk, az első két márka, ami eszünkbe jut az Nora Sarman és a Daalarna Couture, akik joggal nyerték el szívünket. Mégis ideje kicsit szélesítenünk a látókörünket, hiszen a szakma telis tele van további tehetségekkel. Kozarics Viktor 2016 óta bebizonyította, hogy egy férfi is megálmodhatja életünk menyasszonyi ruháját. A képen látható rózsás csipke csoda például engem abszolút levett a lábamról, minden részletében látszik a profizmus. Viktor meseszép ruháit a pécsi Whitewedding szalonban találjátok.

Touch me not

A touch me not márka két lelkes fiatal nevéhez köthető, akiknek célja egy fenntartható ruhamárka alapítása volt. Darabjaikat az egyszerű vonalvezetés, a lágy színek és a kényelem jellemzi. Anyaguk 100% organikus pamut, kiegészítőik pedig szintén természetes összetevőkből készülnek Budapesten, többnyire saját műhelyükben. Legújabb kollekciójukat  többek között a korábbi cikkünkben már említett Risoplant-es Mimma és Dávid mutatják be a webshopon ami egy igazi környezetvédő összefogás. Termékeiket itt találjátok.

Mitter sisters

Mitter Anna Róza csavar egyet a divatvilágon, és saját tervezéseinek kivitelezését a kezünkbe adja. Testvérével, Violával közösen alapított stúdiójában ugyanis magunk készíthetjük el kívánt bőrtáskánkat, természetesen Róza segítségével. Ezáltal nem csak egy új darabbal leszünk gazdagabbak, hanem egy felejthetetlen élménnyel is, illetve a büszkeséggel, hogy magunk készítettük el a dizájn darabot. A Mitter sisters táskái között pedig találunk hátizsákot, kistáskákat, tote bag-et, vagy akár tornazsákot is, a kivitelezés pedig már rajtunk múlik. Részleteket itt találtok.

Borítókép: Tajnay Dorottya, Cakó, Marie Claire Fashion Days 2019.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek