fbpx
Ha az üzlet világára gondolunk, sokaknak öltönyös férfiak ugranak be, ahogy hangosan vitatkoznak egymással, vagy irigylésre méltóan elegánsan firkantanak alá több milliós szerződéseket. Pedig az üzlet, a biznisz már jó ideje nem csak a férfiaké. Nézzünk pár híres üzletasszonyt.
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Sherly Sandberg

Négy éven keresztül volt a Facebook vezető menedzsere, majd végül kinevezték a cég igazgatói tanácsának tagjává. Ezzel ő lett az első nő, aki a testületben dolgozott.  Múltjára visszatekintve elmondható, hogy sok neves cégben megfordult, illetve elvégezte a Harvard Business Schoolt is, ahol a legmagasabb elismeréssel vehette át a diplomáját. Ezt követően megfordult Bill Clinton egykori pénzügyminisztere mellett és a Google-nél is.  Mark Zuckerberg-gel 2007 végén, egy karácsonyi partin találkozott, ami után elkezdődött a közös munka.

Indra Nooyi

Ez a fantasztikus nő a Pepsi egykori elnöke és 2006 óta fent van a világ legerősebb nőinek listáján. 1978-ban felvették a Yale-re, ekkor költözött az USA-ba és 1980-ban szerezte meg mesterdiplomáját. 1994-ben csatlakozott a PespiCo-hoz és nem sokkal később, 2006-ban már annak vezérigazgatója volt. 2018-ban köszönt le erről a posztról, amelyet nagyon sikeresen vitt, ugyanis az ő regnálása alatt a vállalat értékesítése 80 százalékkal nőtt.

Irene Rosenfeld

Üzletasszony és a  Mondeléz Internationel elnöke és vezérigazgatója volt. Karrierje kezdetén dolgozott a new york-i Dancer Fitzgerald Sample nevű  reklámügynökségnél, majd csatlakozott a General Foods fogyasztói kutatásához. Aztán meg sem állt a Frito Lay vezérigazgatói székéig. Többször felkerült a Forbes 100 legbefolyásosabb és erősebb nő listájára. Végül 2017-ben ment nyugdíjba.

Virginia „Ginni” Rometty

Az első nő, aki vezette az IBM-et, és már igazi veteránnak számít a cégnél. 1981-ben csatlakozott az IBM-hez rendszermérnökként, majd később a marketing stratégia kialakításának, a globális értékesítnek az élén állt. 2012-ben lett végül a cég elnök-vezérigazgatója. Közel 40 éves karrier után ment nyugdíjba 2020-ban.

Dr. Hardy Ilona

Egy magyar üzleti zsenit is szerettem volna hozni nektek. Ilona a tőzsde nagyasszonya. Bár hivatalosan csak 1990-92 között töltötte be a Budapesti Értéktőzsde első ügyvezetői tisztségét, 1984 óta az értékpapírpiac kialakításában is tevékenyen részt vett. Dr. Hardy Ilona a jogi diploma megszerzése után eleinte az Állami Fejlesztési Bankban, később Washington D.C. legnagyobb értékpapírjoggal foglalkozó ügyvédi cégénél dolgozott.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32