fbpx

Húsvéti csináld magad ötletek gyerekeknek

Nyakunkon a húsvét, és nem is lehetne jobban ráhangolódni annál, mint hogy csináld magad tevékenységeket végzünk! Ebben a cikkben olyan ötleteket hoztam, amiket gyerekekkel is nyugodtan kipróbálhatunk, mert garantáltan élvezni fogják.
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Tojásfa

Egy húsvét sem telhet el tojásfa nélkül! Ehhez vegyünk alapul pár dekoratív ágat, vázát, és tojásdíszeket. Választhatunk barkát, aranyesőt, de az egyszerű faágak is tökéletesen megteszik. Ha szeretnénk, fessük le az ezeket. Ezt követően, ha vannak az évek során felhalmozódott díszek, bátran használjuk újra azokat! Ha nincsenek, akkor készíthetünk kifújt tojásból ráaggatható dekorációt. Ehhez használjunk festéket, és óvatosan ragasszunk zsinórt a tojásokra, amivel aztán felakaszthatjuk őket a fára. De bátran engedjük szabadon a fantáziánkat, akár origaminyuszikat is csinálhatunk díszekként.

Forrás: Pinterest
Krumplinyomda

A krumplinyomda mindig jó szórakozás, főleg, ha a félbe vágott krumplinak tojás alakja van! Ehhez nincs is másra szükségünk, mint közepes méretű burgonyára, kartonlapra, ecsetre, akril vagy vízfestékre, esetleg temperára. Miután félbe vágtuk a krumplit, nézzük meg az alakját. Ha kell, formálhatunk még rajta késsel, esetleg véssünk bele mintákat, ahogy a képen is látszik a festéknél. Majd a belsejét, ami a nyomda része lesz, fessük be jó alaposan mintákkal! Ezt követően a kartonlapra nyomott végeredményt kivághatjuk, és akár a tojásfát is díszíthetjük vele, de szép rajzok is születhetnek általa. Ha szeretnéd, sütiformákkal is kiegészítheted a krumplinyomdát, ehhez leírást itt találsz.

Forrás: Pinterest
Nyuszifűzér

Nagyon kedves ajtó vagy falidíszeket készíthetünk nyuszifűzérből. Ehhez színes papírra, színesekre, festékre, ollóra, madzagra, esetleg vattára lesz szükségünk. Legyen egy forma, amivel dolgozunk (nyuszin kívül egyébként csibe, bárány vagy akár tojásforma is megfelel), majd azt rajzoljuk többször körbe és vágjuk ki. Mielőtt összefűznénk őket, fessük, színezzük ki a formákat kedvünk szerint. Majd szúrjuk át tűvel tetszőleges helyen és húzzuk át rajta a fonalat. Vattával opcionálisan ragaszthatunk a nyuszikra pompom-farkakat.

Forrás: Pinterest
Nyuszikosár

A nyuszikosárhoz színes ceruzákra, filcre, szép madzagra és kartonpapírra lesz szükség, amiből henger alakú dobozt készítünk. Ha kivágtuk a formát, jöhet a festés! Majd ragasszuk össze őket úgy, hogy az említett henger alakot kapjunk. Nagyon fontos, hogy jó minőségű ragasztónk legyen, hogy az megtartsa a dobozka alját. Ezután jönnek a fülek. A képen ragasztószalaggal dolgoztak, de jól látható, hogy ezeket belül érdemes illeszteni. Már csak a szalag vagy madzag van hátra! Lyukasszuk ki a karton oldalát, és azon keresztül fűzzük bele a madzagot, így kész is a kosár.

Forrás: Pinterest
Pom-pom Nyuszi

Nekem személy szerint ez a kedvencem, és az elkészítése sem túl bonyolult. Ráadásul bármilyen állatkát formázhatunk, de a húsvét miatt most a nyuszit emelném ki. Kötőfonalra, ragasztóra, tetszés szerint filcanyagra, ollóra lesz hozzá szükség. Ehhez kettő videót is hoztam nektek, a menete mindkettőnek ugyanaz, viszont az egyiket szöveggel kísérik. Itt és itt találod. Jó szórakozást hozzá!

Forrás: Pinterest

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32