fbpx

Áprilisi STREAM műsor az Örkény István Színházban

Ha neked is megjött a kedved egy otthonról nézhető színházi előadáshoz, akkor az itt található Örkény István Színház darabjai közül biztosan tudsz majd választani! Áprilisban 6 színjáték lesz elérhető, részletek a cikkben.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Nézzünk bizakodva a jövőbe!

Örkény István egyperces novelláiból olvasnak fel április 15-én többek között olyan neves színészek, mint Mácsai Pál, Für Anikó, Csuja Imre, Nagy Zsolt, Zsigmond Emőke, Hámori Gabriella, és még sokan mások. Örkény munkássága mára igazi klasszikusnak számít, groteszk humorát megunni egyszerűen lehetetlen. A darabot rendezte és szerkesztette Mácsai Pál.

Anyám tyúkja (1.)

Április 21-én a magyar irodalom kötelező versei hangoznak el ebben a műsorban, de nem csak 1 vagy 2, hanem közel 100! Köztük Csokonai, Kölcsey, Pilinszky, Kosztolányi, vagyis az összes olyan szereplője a magyar irodalomnak, aki nagy hatással volt a költészetre. Az előadásban elhangzó versek listája itt elérhető.

Édes Anna

Édes Anna történetét azt hiszem, senkinek nem kell bemutatni, hiszen mindannyiunkra nagy hatással lehetett Kosztolányi Dezső drámai epikája. A színház felvételében április 28-án Zsigmond Emőke, Für Anikó, Epres Attila, Znamenák István, Bíró Krisztina, és Borsi-Balogh Máté szereplésében tekinthetünk be ismét abba a tébolyba, melynek főszereplője egy ártatlannak hitt cselédlány.

Moliére – Tartuffe

Nagy Zsolt főszerepében kerül színpadra Moliére darabja, melyet Parti Nagy Lajos szabad fordításában élvezhet a közönség április 30-án. Egy nagyon megosztó, ám komikus történetről van szó, ami határozottan élvezhető, viszont utána biztosan lesz mit emésztgetni. Nem meglepő, hogy annak idején a 16. században Moliére nyilvános előadásait betiltották.

Azt meséld el Pista

Az Örkény Istvánról szóló monodráma a költő naplóbejegyzései alapján Mácsai Pál előadásában egyáltalán nem az az unalmasféle, sőt, a mai napig azt kívánom, bárcsak tovább tartott volna. Április 19-én élő adásban, tehát nem felvételről tekinthetjük meg ezt a darabot, melyben megismerhetjük Örkény István életét, születésétől a haláláig.

József és testvérei – ÚJDONSÁG

Thomass Mann 20. századi regényét, vagyis a József és testvéreit dolgozza fel a darab, egészen 3 és fél órában április 17-én! Izgalmas szereplőgárdával ismerhetjük meg Józsefet, Jákob legszeretettebb fiát, akit testvérei egy száraz kútba vetnek. Vajon képes lesz beteljesíteni a sorsát a megpróbáltatásokon keresztül?

Jegyek itt elérhetők.

Borítókép forrása: Örkény Színház

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32