fbpx

Elkezdődött a cseresznyefa virágzása

Elindult az idei japán cseresznyefa virágzása, aminek mesés hangulata képes elkápráztatni bárkit. Listába szedtük, hogy Magyarországon hol érdemes felkeresni a virágzást, ha szeretnénk élvezni a tavasz jelenlétét.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

A japán cseresznyefa, más néven a sakura, a tavaszt és az újjászületést szimbolizálja. A hagyományok szerint, akire ráhullik virága, annak nagy szerencsében lesz része. Viszont rövid virágzása egyúttal az elmúlást is jelképezi, éppen ezért az életet dicsőítik ilyenkor a japánok. Mivel ez a virág a nemzeti jelképük is egyben, ezért az ország már évszázadok óta ünnepeli Hanami néven a tavasz rózsaszín hírnökét. Nézzük, hogy itthon hol tudjuk meglesni a virágzást.

Sárospatak

Sárospatakon a görög katolikus templom előtti sétányon borulnak virágba a japán cseresznyefák. Az itt található kis padokon leülve megcsodálhatjuk őket és elidőzhetünk társaságukban. Sárospatakon egyébként érdemes még ellátogatni a Megyeri tengerszemhez, amiről ebben a cikkben részletesebben olvashatsz.

Nagykörű

Nagykörű Szolnok mellett található, sokan úgy emlegetik, hogy ez Magyarország cseresznyéskertje. A virágzás idején a korábbi években ünnepségeket is tartott a község. Bár itt nem a japán cseresznyefa virágzik, hanem a gemersdorfi óriás, ami egyébként a legnépszerűbb cseresznyefajta. Viszont ebből rengeteg fa található a településen, a különbség csak annyi, hogy a japán fához képest nem rózsaszín, hanem fehér a virága. Érdemes ellátogatni ide is.

Budapest

Budapest utcáin sétálva elvétve találkozhatunk szintén japán cseresznyefákkal. A Budai oldalon a Feneketlen tónál a templom mellett, illetve a várban a Tóth Árpád sétányon gyönyörködhetünk bennük. Az ELTE kampusznál, a Petőfi híd felöli oldalon szintén van egy cseresznyéskert, továbbá Pesten az ELTE Füvészkert látogatható részeinél is találunk virágba borult fákat.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

rpad_photo? (@rpad_photo) által megosztott bejegyzés

Japánkertek az országban

Ahol biztosan nem téveszthetünk el egy cseresznyefát sem, azok a japánkertek. Ezeket a japán kertészeti stílusban épült helyszíneket többek között a Margit-szigeten, illetve a zuglói Kövér Lajos utcában látogathatjuk meg. Utóbbi az ország első japánkertje. Ezeken kívül a Fővárosi Állat- és Növénykert is elkülönített egy részt a különlegességnek, viszont jelenleg az nincs nyitva. Aki Szentendrén jár, szintén találkozhat a keleti remekművel a Czóbel Park mellett, érdemes ezt is meglátogatni. A fővároson kívül pedig Szegeden és Nyíregyházán gyönyörködhetünk még bennük.

Fontos megjegyeznem, hogy az eltérő természeti adottságok miatt a különböző helyszíneken más időpontokban virágoznak a cseresznyefák. Ezért mindenképp informálódjunk széles körűen, mielőtt útra kelnénk.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32