fbpx

Fiala Borcsa: Drill, minden lapnak három oldala van – könyvajánló

Fiala Borcsát nem kell bemutatni azoknak, akik hűséges WMN olvasók, azonban a könyvírásba sem most kóstolt bele, eddig főleg gyerekeknek szóló regényei miatt ismerhettük. A mostani, házasságról, megcsalásról és újrakezdésről szólóregénye minket is beszippantott.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Már az elején le kell szögeznem, hogy nagy elvárásokkal és némi elfogultsággal indultam neki ennek a könyvnek, mert tudni illik, én imádom Fiala Borcsát. Nem csak azt, ahogy és amiket ír, de az egész nőt, úgy ahogy van. Egyszerűen ránézek és jobb kedvem lesz tőle.

Szerencsére a Drill után sem kellett csalódnom benne. Ennél egyszerűbb és hétköznapibb történtet, ennél izgalmasabb formában nem is lehetett volna megközelíteni. Adott ugyanis egy házasság, ami ugyan már igencsak omladozik, de még egyben tartja a két gyerek meg a lakáshitel. Aztán egyszer csak robban a bomba, az apuka, András szerelmes lesz valaki másba, és végül felveti a válás gondolatát a feleségének, Juditnak.

Ez nem egy újkeletű történet, mindenkinek van olyan ismerőse,, vagy éppen pont vele történt meg az, hogy vagy ebben a felállásban, esetleg fordítva, de végül zátonyra futott a kapcsolata. Fiala Borcsa azonban csavar annyit a sztorin, hogy mi most mind a három szemszöget jobban megismerhetjük: a csalfa férjet, az ádáz szeretőt, na meg az elhagyott asszonyt.

Fiala Borcsa

Ugyanis mennyivel egyszerűbb lenne a felcímkézések alapján megítélni mindent és mindenkit. Csakhogy, ahogy a cím is írja, minden lapnak, így minden válásnak, történetnek is három, de legalábbis több oldala van.

Megismerhetjük a talán elsőre önzőnek és gyerekesnek tűnő férj múltját és őrlődését, a szerető motivációit és félelmeit is. Na és persze Judit, a feleség szétesését, és, hogy hogyan talált újra magára és építette fel lepésről lépésre az életét, azután, hogy körülötte minden szétesett.

Elképesztően húsbavágó és őszinte könyv ez, ami nem csak azoknak lehet érdekes, akik már átestek vagy éppen benne vannak ebben az élethelyzetben. Olyan fontos kérdéseket is felvet, mint, hogy létezik-e sírig tartó szerelem, és, hogy mi kell egy kapcsolat működéséhez. Közben olyan fantasztikus nyelvezettel és humorral van megírva, hogy egyszerűen nem lehet nem szeretni a Drillt. Ráadásul tudni lehet, hogy maga Fiala Borcsa is átesett egy váláson, így még személyesebbnek éreztem tőle ezt az írást.

Én csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szeretne minden oldalról körbejárni egy történetet.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32