fbpx

Ezeknek az alapítványoknak segíthetünk az egészségügyben

Az ember életében az egészség a legfontosabb. Belegondolni sem tudunk, milyen nehézséget jelenthet az, ha a mindennapokat egy betegség befolyásolja. Éppen ezért hoztunk most négy alapítványt, akiket bárki támogathat, hogy segítse a betegek küzdelmeit.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Közeleg a május és ezzel együtt az adóbevallás időszaka is, melynek során nyilatkozhatunk arról is, mely alapítványnak szeretnénk felajánlani adónk 1%-át. Választhatunk a környezetvédelemtől a rászoruló családokon át számtalan fontos ügy közül. Úgy gondoltuk, hogy bemutatunk nektek néhány szervezetet, hogy segítsünk a döntésben, első körben az egészségügy területét bejárva.

Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány

A Remény alapítvány 1999-ben jött létre, mikor az alapítók maguk is szembesültek a betegségben szenvedők ellátásának nehézségeivel. Kislányuk, Anna 5 évig küzdött a betegséggel, melyet szerencsés gyógyulás zárt. Ez idő alatt azonban egyértelművé vált, hogy bőven akadnak hiányosságok a területen, amiket nagyon fontos lenne pótolni, és ehhez a társadalom segítségére van szükség. Ma már eljutott oda az orvostudomány, hogy a megbetegedett gyermekek 85%-a képes felgyógyulni a kórból, ám ehhez elengedhetetlen eszközökre és ellátásra van szükségük. Ebben, és a kutatásokban is segít a Remény alapítvány, és ehhez tudunk hozzájárulni mi civilek. Honlapjukon megtehetjük ezt online adomány formájában, vagy adószámuk révén is, ami a következő: 8557071-1-09

Magyar Rákellenes Liga

A Magyar Rákellenes Liga 1990 augusztusában alakult több, kisebb szervezet egyesüléséből. Az első években főként nőgyógyászati daganatokra fókuszáltak, nagy hangsúlyt fektettek például az emlőrákra. A betegségben szenvedő rászoruló betegeknek minden téren igyekeztek segítséget nyújtani, legyen szó gyógyszerekről, eszközökről, vagy olyan kiegészítőkről, mint a kemoterápia okozta hajhullás elfedésére szolgáló paróka. Ma már tevékenységeik igen széleskörűek, a betegség több típusára is kiterjednek, és a fizikai segítségnyújtáson túl, telefonos lelkisegély szolgálattal is bővültek. Az adományoknak és az adó 1%-nak köszönhetően olyan szintű sikereket tudhatnak magukénak, mint az Országos Onkológiai Intézetnek ajándékozott első mammográfiás gép vagy az emlőszűrő busz beszerzése, ami kisebb falvak lakóinak szűréséhez indult útnak. A Liga munkája kiemelkedően nagy fontosságú, nem véletlen, hogy nevük nemzetközileg is elismertté vált. Nélkülük minden bizonnyal sokkal kevesebb gyógyult beteg lenne. Önkéntes munkával, tárgyi és pénzbeli adományokkal járulhatunk hozzá munkájukhoz civilként, valamint adó 1%-unk felajánlásával a 19653417-2-43 adószámra.

Egy csepp figyelem alapítvány

Az Egy csepp figyelem alapítvány 15 éve igyekszik felhívni a figyelmet a cukorbetegség egyre szélesebb körű terjedésére. Ez idő alatt 500.000 szűrővizsgálatot végeztek el és 4 500 pedagógust értek el, edukáló céllal. Ugyanis a betegségben szenvedő kisgyermekeknek egészen más ellátásra van szükségük, mint társaiknak, és ehhez elengedhetetlen a nevelők megfelelő tájékoztatása, ami sok esetben nem valósítható meg a hétköznapokban. Az alapítvány célja mindezeken túl, hogy az egészséges étkezést és életmódot népszerűsítse, aminek segítségével megelőzhetők többek között a diabétesz egyes típusai is. Őket szintén támogathatjuk online, ezen a linken, vagy adó 1%-kal, ezen az adószámon: 18255858-2-43 .

A Szent János Kórház alapítványai

Ez az egy kicsit kilóg a sorból, mert egy konkrét létesítményt támogathatunk általa. Bevallom, ennél a személyes kapcsolódás volt a motiváció, ugyanis bár szerencsére nagyon ritkán járok bármilyen kórház környékén, ide mégis el kellett látogatnom egy rokonom balesete okán. Amit pedig az épület falain belül láttam, arra nincsenek szavak, de talán nem is kell bemutatnom az omladozó vakolatok és hiányos alap higiéniai eszközök történetét, mindenki ismeri ezeket. Egy dolog azonban hallani róluk, és egy másik dolog látni is ezeket a hiányosságokat a saját szemünkkel. Akkor úgy igazán arcon csap a valóság. Ezért esett a választásom a Szent János Kórház különböző alapítványaira is, mikor ezen a listán gondolkodtam. Nagyjából minden osztálynak és ügynek külön szervezete van, melyeket ezen a linken találjátok, adószámmal együtt. Hiszem, hogy ha máshogy nem, a civilek összefogásával sikerül javítani az állapotokon, hiszen volt már erre példa a kórház életében.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32