fbpx

Hátrányos helyzetű gyermekekért dolgozó alapítványok – Támogasd őket!

Sok gyermek nem a megfelelő körülmények között nő fel. Nem részesülnek biztos anyagi háttérben, nincs tető a fejük felett, akár még bántalmazzák is őket. Számos alapítvány küzd nap, mint nap azért, hogy ezeken a gyermekeken segítsen.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

A legtöbbször el sem tudjuk képzelni, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek miket élnek át, miket kell nélkülözniük. Ebben a cikkben 5 olyan szervezetet szeretnék bemutatni, kiknek támogatásával te is hozzájárulsz a gyermekvédelemhez.

Világszép Alapítvány

A Világszép Alapítvány tagjai gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekekért dolgoznak. Egyik programjuk – személyes kedvencem – keretein belül az önkéntesek heti rendszerességgel ellátogatnak négy különböző budapesti gyermekotthonba és vacsora után meséket mondanak a kicsiknek. Szervezett táboraikban minden gyerek egyéni érdeklődésének és életkorának megfelelő támogatást kap. Ezenkívül mentorprogramjuk során az önkéntes és szakértő mentorok által kapnak egyéni figyelmet és elfogadó szeretetet önálló élet kezdetéig. Az adományozási lehetőségekről itt tájékozódhatsz.

Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány

A Hintalovon csapata is nagyon fontos munkát lát el. Gyermekjogi központjukkal a Magyarországon élő gyermekek jogainak közvetlen képviseletét biztosítják. Céljuk, hogy csökkentsék az őket érintő jogsértések számát, és magas színvonalú jogi tanácsadást biztosítanak olyan ügyekben, ahol 18 éven aluli gyermek is érintett. Programjaik évről évre bővülnek, további részletekről itt olvashatsz.

Kamasztér Alapítvány

A Kamasztér Alapítvány hátrányos helyzetű kamaszkorban lévőket készít fel a tudatosabb életre, megfelelő közösségi interakciókra. Emellett segítenek nekik, hogy tehetségüket kamatoztassák a társadalom számára is hasznos módon. Projektjeik közös célja pedig, hogy a fiatalok életminőségén javítsanak. Programjaik során többek között foglalkozásokon vehetnek részt, ahol a fókusz a tréningen, a prevención, és az önismereten van. Mindezeken túl pedig mentorálást, tanácsadást, coaching-ot biztosítanak a gyerekek számára online és offline formában egyaránt.  Olvasd el itt, hogy nekik hogyan segíthetsz!

Menetszél Egyesület

A Menetszél egyesület hátrányos helyzetű gyermekek felkarolására jött létre. Programjaikon segítenek megérteni a gyerekeknek az iskolai anyagokat, illetve felkészítik őket az életben felmerülő kihívások átvészelésére. Gyerekprogramokon, korrepetálásokon, kerekasztalbeszélgetéseken keresztül oktatnak. A korrepetálást az önkéntesek heti rendszerességgel biztosítják. Ha pénzbeli adományon túl te is szívesen korrepetálnál, kattints ide.

SOS gyermekfalvak

Az SOS gyermekfalvak otthont és szeretetet nyújtanak azoknak a gyerekeknek, akiknek nélkülözniük kell a vérszerinti családjukat. Nevelőszülői hálózatuk keretein belül 400 gyermeknek tudnak otthont biztosítani. Van család, aki általuk már 30 gyermeket felnevelt! Az alapítvány újszülött kortól fogadja a kicsiket, fiatalok pedig 18 éves koruktól Ifjúsági Házba költözhetnek, ami az önállóság első lépcsőfoka. Nevelő nélkül, de szakemberek támogatásával élnek itt, de természetesen az önálló életre való felkészítésében segítenek nekik. A részletekről és a támogatási lehetőségekről itt tájékozódhatsz.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32