fbpx

4+1 tipp hogyan kezeld a bőröd tavaszi hangulatingadozásait

A tavaszi arcápolásról talán neked is az jut eszedbe, hogy könnyedebb készítményekre válts és jobban odafigyelj a fényvédelemre. Mindkét lépés hasznos, de biztosan elég lesz? Kovács Regina, bőrápolási tanácsadó-kozmetikus tippjeit olvashatjátok.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tartalmi együttműködés

Ha a Te bőröd is hajlamos a tavaszi hangulatingadozásokra, érdemes átgondolni, mi is történik ilyenkor a bőrünkkel, hogyan tudnánk egyensúlyba hozni.

Ebben az évszakban kora nyárias és meglepően télies napok követhetik egymást, amire az utóbbi hetekben jócskán volt példa. Az is nehezíti a dolgokat, hogy megtelik a levegő pollenekkel, ami miatt a bőr hajlamosabb a gyulladásokra, kipirosodásra. Ebben az időszakban nem feltétlenül jó érzés tükörbe nézni.

A bőrünk igyekszik alkalmazkodni a külső körülményekhez, de nincs könnyű dolga. Nézzük el neki, hiszen mi is csak kapkodjuk a fejünket, és egymás mellett lóg a fogason a télikabát és a tavaszi farmerdzseki. Ilyen esetekben a megoldást nem csupán egy könnyedebb krém jelenti.

1. tipp – Legyünk rugalmasak

A legfontosabb, hogy fogadjuk el a bőrünk tavaszi hangulatváltozásait, és legyünk rugalmasak a bőrápolás terén.

A legjobb, ha a kezünk ügyében tartunk egy gyulladáscsökkentő hatóanyagokban gazdag készítményt, továbbá egy tartalmasabb például ceramidos krémet, ami védi a bőrt a külső környezeti hatásoktól, és segít megőrizni a hidratáltságát.

Melegebb napokon a fényvédő alá valóban elegendő egy nyugtató-hidratáló szérum, míg hidegebb, szeles időben nyugodtan használjunk tavasszal is egy tartalmasabb arckrémet. Esténként pedig vegyük elő a téli olajszérumokat, vagy pihenjünk 15 percet egy tápláló krémpakolással az arcunkon, hogy a bőr feltöltődhessen. Ehhez ajánlom a következő termékeket: MediNatural Hyaluron3+Ceramid hidratáló arckrém és COLO Bio Repair szérum

2. tipp – Bőrmegújítás okosan

Ha tavasz, akkor megújulás! A bőr természetes megújulásának folyamatát hámlasztó készítményekkel lehet igazán fokozni, de tavasszal és nyáron légy nagyon óvatos ezzel a lépéssel.

Ne gyötörd az arcod szemcsés bőrradírokkal! Bármilyen finom szemcsékről is legyen szó, felesleges irritációnak teszik ki a bőrt. A maszkviselés pedig már éppen eléggé megviseli. A bőrradírt elhasználhatod a testedre, ott kevésbé érzékeny a bőr.

Az AHA, vagy gyümölcssav tartalmú hámlasztó készítmények használatának sem most van itt az ideje. Ezek fényérzékenyítő hatásúak, várj velük őszig!

bőrápolás

Az elhalt hámsejtek eltávolítását tavasszal és nyáron úgynevezett PHA, vagy enzimes hámlasztó készítményekkel végezd. Ezeket bármilyen bőrtípus esetén alkalmazhatjuk, mert nem irritálják a bőrt és fényérzékenységet sem okoznak. Ugyanakkor segítik az elhalt hámsejtek eltávolítását, így javul a bőrlégzés, továbbá a kozmetikumok is képesek jobban felszívódni, és fokozzák a bőr hidratáltságát is. Ezek a készítmények változatos formában elérhetőek: folyékony, krémes, vagy akár kikeverhető maszk formájában is. Tökéletes megoldás lehet ebben az esetben a MediNatural PHA hámlasztó gyümölcsenzimmel vagy a Tindigo Soft&Silky gyengéd enzimes peeling termék.

3. tipp – Antioxidánsokat a bőrnek

Tavasszal és nyáron már-már unalomig hangoztatjuk a fényvédelem fontosságát (nem véletlenül), de a külső védelem mellett legalább ennyire fontos belülről is támogatni a bőrt. Erre az antioxidánsok a legalkalmasabbak, mivel sejtszinten óvják a bőrt. Figyelem! Nem helyettesítik az UV sugárzás elleni védelmet, azonban fokozzák a fényvédők hatását és bőrünk védekezőképességét.

Keress tehát a tavaszi bőrápolási rutinodba legalább egy olyan kozmetikumot, ami sok antioxidánst tartalmaz!
A legismertebbek ezek közül:

  • a C-vitamin és különféle származékai,
  • az A-vitamin, amit akár karotin-kivonat vagy sárgarépa olaj formájában is megtalálhatunk a kozmetikumokban,
  • de léteznek szintén magas antioxidáns tartalmú növényi kivonatok is, például zöldtea-kivonat, homoktövis-, vagy vörösszőlő-kivonat.

Ehhez a Mandulina Homoktövis&A-vitamin éjszakai olajszérum és COLO Hialuron Intense Szérum C-vitaminnal termékeket javaslom.

4. tipp – Ha jobban akarod érezni magad a bőrödben, használj BB krémet!

Általános megfigyelés, ha egy élettel teli, kisimult arc néz vissza a tükörből, az egész világot szebbnek látjuk. Emiatt volt igazi zseni az, aki a BB/CC krémeket kitalálta. Ezekkel a korrekciós krémekkel ugyanis megvan a „nem sminkelek, mégis jól nézek ki” – érzésünk. Én otthon is használom, mert egységesíti a bőr megjelenését, amitől kipihentebbnek, és üdébbnek látszom. Persze egy BB krém ennél sokkal többre is képes: hidratál, táplál, tartalmazhat fényvédőt, sőt antioxidánsokat is, de elsősorban nem emiatt használjuk, hanem a jó érzés miatt, amit felkenés után érzünk. Próbáld ki te is!

+ 1 tippElő a napszemüvegekkel!

A hunyorgás nem kedvez a szem körüli bőrnek. A leghatásosabb ránctalanítás pedig a megelőzés! Viselj napszemüveget, ami nemcsak a hunyorgástól és a ráncoktól, de a szürkehályogtól is megvéd!

Szerző: Kovács Regina
Bőrápolási tanácsadó – kozmetikus

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek