fbpx
Ha szeretnénk természetes élőhelyükön megcsodálni a vadon élő állatokat, miközben gyönyörű környezetben túrázhatunk, akkor a vadaspark a legjobb választás. Szerencsére, Magyarországon számos vadaspark van. Mi most elhoztunk ötöt!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Budakeszi vadaspark

1979 óta várja a látogatókat, ahol főként európai állatok mindennapjait figyelhetjük meg. A vadaspark területén egy cölöpvár, illetve egy kilátó is található, ahonnan még jobb betekintést kapunk az élőlényekre. Gímszarvasok, dámszarvasok, vaddisznók és muflonok is élnek itt. De mindenképp érdemes megnézni a vadállat simogatót és a barnamedve-kifutót is. Különböző túraútvonalak is találhatóak a környéken, így aki egy kicsit mozogna is remek időtöltés vár rá.

Kecskeméti vadaskert

Az ország legkisebb állatkertje. Eleinte főleg az őshonos állatok és vadak bemutatását tűzte ki célul, de ma már van tigrisház, nagymacskaház, illetve szurikáták és medvék is élnek itt. Külön érdekesége egy madárkórház, amit ugyan nem látogathatunk, de jó tudni, hogy mennyi sérült madarat gyógyítanak meg a szakemberek.

Pákozd -Sukorói Arborétum és vadaspark

Ez a páratlan természeti szépségekkel megáldott vadaspark közel 96 hektáron terül el. Kedvelt kirándulóhely, amely páratlan állat és növényvilággal rendelkezik. Itt testközelből találkozhatunk gím-és dámszarvasokkal, muflonokkal, vaddisznókkal és ausztrál emukkal is. A tanösvény mentén láthatunk egy kilátót, amelynek tetejéről a csodás velencei-tavi táj tárul elénk. De akad még kalandjátszótér, tűzrakóhely és pihenőhelyek, na meg számos túraútvonal.

Medveotthon Veresegyháza

Közép-Európa egyetlen medveotthona, amely 5 és fél hektáron terül el. Az ország minden részéről érkeznek ide példányok, így a fajták és az itt élő állatok száma folyamatosan változik. Mára már alkalmassá vált farkasok befogadására is, ezáltal három farkasfalkával bővültek, ami nagyjából 29 állatot jelent. Láthatunk még mosómedvéket és ormányos medvéket is, sőt rénszarvassal is találkozhatunk. Van játszótér és egyéb szórakozási lehetőség is a kicsiknek, de ami talán a legizgalmasabb, hogy fakanállal is etethetjük mézzel a mindig éhes macikat.

Hortobágyi vadaspark

Izgalmas kezdeményezés ez a vadaspark, ugyanis az egykor a pusztán élt őshonos állatokat – amelyek idővel eltűntek vagy kihaltak – telepítettek be újra és találkozhatunk velük. Extra szafarira is be lehet fizetni, ahol terepjáróval járhatjuk be ezt az izgalmas vidéket. Találkozhatunk farkassal, sakállal, vadlovakkal és pelikánokkal, illetve más, amúgy is itt megtalálható vadállatok. Mindenképp egyedülálló élmény.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32