fbpx
A társadalmi felelősségvállalás témakörét körbejárva most olyan szervezeteket mutatok be, amik kifejezetten nőkkelfoglalkoznak. Legyen szó bántalmazásról, vagy bármilyen jellegű támogatásról, őket keressétek bizalommal!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Nőkért Egyesület

A Nőkért egyesület egyik célja, hogy a feminizmust megismertesse az emberekkel, abban a formájában, amiben annak idején elindult, az egyenlőség kivívásáért. Küzdenek a nőket érő erőszak ellen, ezen belül elsősorban a fizikai bántalmazás és a szexuális zaklatás ellen, valamint maga a szexizmus megszűntetése is az érdekük. Aktívan kiállnak az áldozatok mellett, szerveznek kerekasztal beszélgetéseket és honlapjukon rengeteg cikket találunk, melyek információkat nyújtanak az említett témakörökben, és még sok más, nőket érintő ügyben.

Vöröskereszt

A Vöröskereszt állandó jelleggel foglalkozik egészségmegőrzéssel, ezen belül pedig 2018-ban indította Lányból nővé programját, ami a menstruációs szegénységre reflektál. Az egyesület felfigyelt rá, hogy sok fejletlenebb településen a tinédzser lányok nem mennek iskolába menstruációjuk alatt, és ennek nem csak az az oka, hogy rosszul érzik magukat, hanem az is, hogy nem rendelkeznek a megfelelő eszközökkel. A Vöröskereszt ezt a problémát szerette volna orvosolni kampányával, ami ugyan 2018-ban indult, de egy olyan ügy, ami folyamatos támogatást igényel, hiszen nem elég egyszer eljuttatni egy helyre ezeket az eszközöket, állandóan szükség van rájuk. Ezen túl a szervezet foglalkozik többek között a hajléktalanok helyzetével, a szenvedélybetegekkel és a fogyatékkal élők helyzetének javításával is.

Nők a Tudományban Egyesület

Ez a szervezet azért dolgozik, hogy a tudomány és a technológia területein kizárólag az számítson, hogy milyen háttértudással bír valaki, és ne tegyenek különbséget nemek alapján. Céljuk, hogy a nők törekvéseit ugyanannyira elismerjék, mint férfi társaikét. Programjaik között szerepel például a Lányok napja, aminek keretein belül ezeknek a szakmáknak is bemutatják szépségeit, és segítenek a gimis lányoknak a döntésben, hogyan, és hol folytassák tanulmányaikat. Job-shadowing akciójuk során pedig kiemelkedő női munkatársak mutatják be egy napjukat, elmesélve tapasztalataikat saját szakmájukban, bátorítva a fiatal lányokat, hogy ők is merjék valóra váltani álmaikat.

A Nők Világa Közhasznú Alapítvány

Sokan azt gondolják, a bántalmazás fizikai cselekedet. Valójában azonban a lelki terror is van annyira fontos probléma, mint amikor megütnek valakit, vagy szexuálisan zaklatnak. Erre hívja fel a figyelmet A Nők Világa, ami egy ingyenes önsegítő csoportot is elindított a bántalmazottak számára. Itt beszélhetnek az őket ért traumákról, érzelmi támogatást kaphatnak, és önismeretre, illetve az erőszak dinamikájának megértésére tanítják őket. Az alapítvány természetesen itt minden jellegű bántalmazottat szívesen fogad, legyen szó fizikai, vagy lelki sérülésekről.

Anyaoltalmazó Alapítvány

Az Anyaoltalmazó Alapítvány legfőbb célja, hogy segítse azokat az édesanyákat, akiket a hontalanság veszélye fenyeget. Krízis helyzetekben lépnek közbe, hogy az adott családnak ne kelljen kettészakadnia, hogy a gyerekek ne kerüljenek külön állami gondozásba, hanem szülőjükkel maradhassanak. Természetesen itt olyan felnőttekről van szó, akik képesek ellátni gyermekeiket, csupán anyagilag vagy egyéb hasonló okokból csúszott ki a talaj a lábuk alól. Az alapítvány biztosít átmeneti otthont és ellátást nekik, illetve a szülőknek jogi és életviteli tanácsadást is nyújtanak.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

rákszűrés