fbpx

Kismackótól Brúnóig: mesekönyv ajánló

A könyvespolcok roskadoznak a rengeteg féle mesekönyv alatt, ám nem mindegy mit veszünk le róluk. Ahogy böngésztem, némelyiken egészen elképedtem, de szerencsére találtam ötöt, amit szívből ajánlok nektek és gyerkőceiteknek!
herczeg design
HIRDETÉS
herczeg design
HIRDETÉS

Catherine LeBlanc – Dany Aubert: Oviba megyek!

Kismackó – sok gyerekhez hasonlóan – egyáltalán nem várja az óvodát, ő nem szeretne menni. Ezzel szemben a kishúga pedig már nagyon lelkes, amit Kismackó nem is tud hova tenni, de irigyli őt érte. A könyv arról szól, hogyan nyugtatja meg a medve mama Kismackót, és oszlatja el félelmeit az óvodával kapcsolatban, hogy szeptemberre már ő is egészen máshogy vélekedjen a dologról, és a félelmét izgatottság váltsa fel. Ajánlom ezt a könyvet minden kisbocsnak, aki retteg a változástól, és legfőképpen az óvodától!

Rotraut Susanne Berner: Nyári böngésző

Ebben a képeskönyvben a gyerekek egy nyári sétán vehetnek részt, ahol az évszakkal kapcsolatos különböző témakörökkel találkoznak. Kalandoznak vasúton, a kertben, a nyaraláson, de bevásárláson is részt vesznek. A Nyári böngésző játékosan tanítja meg a kicsiknek a különböző témakörök szókincsét, miközben kedvesebbnél kedvesebb rajzokkal szórakoztatja őket. Emellett pedig érdemes megvenni a sorozat tavaszi változatát is, ahol virágokkal, parkban játszó gyerekekről olvashatunk egy szintén izgalmas és részletgazdag mesekönyvben.

Benji Davies: Nagypapa szigete

A Nagypapa szigete egy picikét más, mint a többi, de azt gondolom a világ egyik legfontosabb, egyedülálló alkotása. Miért? Mert még nem nagyon találkoztam olyan gyerekeknek szóló könyvvel, ami egy nagyon kedves történetet dolgoz fel, barátságos rajzokkal, és mégis ilyen erős mondanivalója van. A főhös ugyanis Peti és az ő nagypapája, akik egy izgalmas szigetre látogatnak, ám vissza már csak Peti jön onnan. Tudom, ez így borzasztó szomorúan hangzik, viszont ne felejtsük el hányan veszítettük el nagyszüleinket gyerekkorunkban. Ez a mesekönyv nekünk szól, és azoknak a gyerekeinknek, akik szintén ezt élik át. Mert ez a sztori kifejezetten azért készült el, hogy segítsen a kicsiknek feldolgozni a gyászt és könnyebbé tenni az elengedést.

Jen Green: A fák varázslatos világa

Szuper dolog, hogy már ilyen könyv is született, viszont ezt inkább a nagyobbaknak ajánlom, mert a legkisebbek nem biztos, hogy megértik. A címhez méltóan a fákról szól a mese, azok típusairól, élővilágáról, felépítéséről. Napjainkban igen fontos felhívni a figyelmet a természet megóvására, ez a mesekönyv pedig jó alap lehet hozzá. Nem túlságosan száraz, oktató jellegű, mégis tájékoztat, és közben szépséges rajzokkal szórakoztat.

Bartos Erika: Brúnó Budapesten

Brúnó kalandjairól teljes sorozat született, izgalmasabbnál izgalmasabb részekkel. A kisfiú mindig más szempontból tekinti meg a főváros különböző szegleteit, amiket ezáltal a gyerekek is megismerhetnek. Van, amelyikben a Dunán nyugvó hidakat veszi sorra, de olyan résszel is találkozhatunk, amiben a pesti fények kapnak hangsúlyt. Így a gyerekek játszva tanulhatnak a fővárosról.

Az olvasott mese jótékony hatásáról pedig itt írtunk.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email

Instagram

Kapcsolódó cikkek