fbpx

Kismackótól Brúnóig: mesekönyv ajánló

A könyvespolcok roskadoznak a rengeteg féle mesekönyv alatt, ám nem mindegy mit veszünk le róluk. Ahogy böngésztem, némelyiken egészen elképedtem, de szerencsére találtam ötöt, amit szívből ajánlok nektek és gyerkőceiteknek!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Catherine LeBlanc – Dany Aubert: Oviba megyek!

Kismackó – sok gyerekhez hasonlóan – egyáltalán nem várja az óvodát, ő nem szeretne menni. Ezzel szemben a kishúga pedig már nagyon lelkes, amit Kismackó nem is tud hova tenni, de irigyli őt érte. A könyv arról szól, hogyan nyugtatja meg a medve mama Kismackót, és oszlatja el félelmeit az óvodával kapcsolatban, hogy szeptemberre már ő is egészen máshogy vélekedjen a dologról, és a félelmét izgatottság váltsa fel. Ajánlom ezt a könyvet minden kisbocsnak, aki retteg a változástól, és legfőképpen az óvodától!

Rotraut Susanne Berner: Nyári böngésző

Ebben a képeskönyvben a gyerekek egy nyári sétán vehetnek részt, ahol az évszakkal kapcsolatos különböző témakörökkel találkoznak. Kalandoznak vasúton, a kertben, a nyaraláson, de bevásárláson is részt vesznek. A Nyári böngésző játékosan tanítja meg a kicsiknek a különböző témakörök szókincsét, miközben kedvesebbnél kedvesebb rajzokkal szórakoztatja őket. Emellett pedig érdemes megvenni a sorozat tavaszi változatát is, ahol virágokkal, parkban játszó gyerekekről olvashatunk egy szintén izgalmas és részletgazdag mesekönyvben.

Benji Davies: Nagypapa szigete

A Nagypapa szigete egy picikét más, mint a többi, de azt gondolom a világ egyik legfontosabb, egyedülálló alkotása. Miért? Mert még nem nagyon találkoztam olyan gyerekeknek szóló könyvvel, ami egy nagyon kedves történetet dolgoz fel, barátságos rajzokkal, és mégis ilyen erős mondanivalója van. A főhös ugyanis Peti és az ő nagypapája, akik egy izgalmas szigetre látogatnak, ám vissza már csak Peti jön onnan. Tudom, ez így borzasztó szomorúan hangzik, viszont ne felejtsük el hányan veszítettük el nagyszüleinket gyerekkorunkban. Ez a mesekönyv nekünk szól, és azoknak a gyerekeinknek, akik szintén ezt élik át. Mert ez a sztori kifejezetten azért készült el, hogy segítsen a kicsiknek feldolgozni a gyászt és könnyebbé tenni az elengedést.

Jen Green: A fák varázslatos világa

Szuper dolog, hogy már ilyen könyv is született, viszont ezt inkább a nagyobbaknak ajánlom, mert a legkisebbek nem biztos, hogy megértik. A címhez méltóan a fákról szól a mese, azok típusairól, élővilágáról, felépítéséről. Napjainkban igen fontos felhívni a figyelmet a természet megóvására, ez a mesekönyv pedig jó alap lehet hozzá. Nem túlságosan száraz, oktató jellegű, mégis tájékoztat, és közben szépséges rajzokkal szórakoztat.

Bartos Erika: Brúnó Budapesten

Brúnó kalandjairól teljes sorozat született, izgalmasabbnál izgalmasabb részekkel. A kisfiú mindig más szempontból tekinti meg a főváros különböző szegleteit, amiket ezáltal a gyerekek is megismerhetnek. Van, amelyikben a Dunán nyugvó hidakat veszi sorra, de olyan résszel is találkozhatunk, amiben a pesti fények kapnak hangsúlyt. Így a gyerekek játszva tanulhatnak a fővárosról.

Az olvasott mese jótékony hatásáról pedig itt írtunk.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32