fbpx

Egy kis Itália – olasz saláta recept

Korábban nem rajongtam a salátákért, mert a fejemben az élt, hogy azoknak se íze, se bűze. Aztán ahogy egyre több recept és variációval találkoztam, jöttem rá, hogy ez nem is ördögtől való. Az egyik kedvencemet, egy olasz saláta receptjét hoztam most el.
Hozzávalók 2 főre

1 vagy 2 zacskó salátakeverék (ízlés kérdése milyen)

100 g mozzarella

6 darab koktélparadicsom

5 szelet bacon

6 nagy evőkanál olívaolaj

olasz fűszerkeverék

Elkészítése

Vegyünk egy nagy tálat és tegyük bele a jól átmosott salátát. Közben egy serpenyőben süssük  ropogósra a baconokat. Ha kész, vágjuk vagy törjük őket kisebb darabokra és helyezzük bele a salátába. Közben vágjuk fel a koktélparadicsomokat, ha kell, a mozzarellát is, és tegyük bele őket szintén a tálba. Ezt követően egy kisebb tányérba mérjük ki az olívaolajat és keverjük el benne a fűszerkeveréket. Ha akarjuk, ezt mi is elkészíthetjük: nem kell hozzá más, mint ízlés szerint bazsalikom, oregánó, pici bors, egy kis chili és fokhagyma. Ezzel az öntettel öntsük nyakon a salátakeveréket, majd jól keverjük össze.

Egyszerű, de nagyszerű! Jó étvágyat!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email

Kapcsolódó cikkek