fbpx

Kiülős éttermek vegán étkekkel – Dóri kedvencei

Végre itt a nyár és a napsütés, ami reméljük, most már marad is. Éppen ezért elhoztam nektek kedvenc teraszos éttermeimet, ahol finom vegán fogásokat kapni, és még valami plusz is társul az ízorgia mellé!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Good Karma

A Good Karma egy viszonylag új hely, pár éve nyitotta meg kapuit a sétálóutcává avanzsált, felújított Lövőház utcában. Az indiai konyha ihlette ételek mind az egészség jegyében készülnek, friss, helyi alapanyagokat is felhasználva. A menü nem többszáz oldalas, ami nagyon jó hír, mert amit kapunk, az minőségi étel, amit sok-sok odafigyeléssel varázsolnak a tányérunkra, valamint így a pazarlást is elkerülik. Az étlapon Basmati tálat, saláta tálat, naan kenyeres wrap-et és dosa tekercset találunk, melyeket ízlésünk szerint, különböző feltétekkel színesíthetünk. Természetesen mivel indiai ízekről beszélünk, így nem maradhat el az ínycsiklandó dhal sem, lencsével és kókusz joghurttal. Valamint különböző desszerteket, juice-okat és kávét is rendelhetünk a színes, vidám kis étteremben. Náluk helyet kapnak a vegán és a nem vegán étkezésűek is, ezért bárkivel érkezünk, minden bizonnyal jól fog lakni! Ha pedig végeztünk az ínycsiklandó ebéddel, akkor kisétálhatunk a két percnyire fekvő, pár hónapja teljesen felújított és rendbetett Millenáris parkba.

Pagony kert

A Pagony kert elsősorban nem a növényi étrendűeket szolgálja ki, de szerencsére gondol rájuk is. És mivel az egyik legizgalmasabb budai helyszín, mindenképpen megér egy látogatást! A Gellért fürdő egykori gyerekmedencés részén találjuk a Pagonyt, ahol lényegében a hajdan még működő kis medencékben foglalhatunk helyet. Mellette fák, hatalmas füves terület, ahol kutyáink is kergetőzhetnek, amíg mi kibeszéljük a világ nagy dolgait egy mesés koktél és néhány finom fogás társaságában. Mit ehetünk itt, ha mellőzzük az állati eredetű élelmiszereket? Előételként humuszt friss zöldségekkel, vagy az étterem specialitását, a „zakuszkát”, ami többek között sült paprikából, padlizsánból, és marinált hagymából készül. Főételek tekintetében pedig házi falafelt kóstolhatunk vagy a személyes kedvencemet, szezámos gombákat vörös- és feketelencsével. Igazi különlegességek, egy különleges helyen!

96zen

Ez az étterem egy picikét kilóg a sorból, mert nagyon kicsi a terasza, és nem is annyira hangulatos, de csupán pár perc séta a Dunapart, és a Nemzeti Múzeum kertje is. És mivel jó kínai étteremhez méltón papírdobozba kapjuk az ételünket, amit meg is melegítenek nekünk, ezért tényleg bárhova kiülhetünk vele a városban, például naplementézni a Szabi híd lábához! Én, ha egy jó kínai kajára vágyom növényi alapokon, akkor 100000%, hogy ide jövök. Mondjuk teljesen vegán kínai étterem nincs is nagyon másik, de ha lenne, sanszos, hogy akkor is a Zen-t választanám a Kálvin téren. Nagyjából minden kapható itt, amit a nem vegán kínai helyeken is megtalálunk: a megszokott ízek és állagok, a pirított tészta és természetesen az elmaradhatatlan szerencsesüti is.

Római part

A Római part egyre széleskörűbb kínálattal várja az érdeklődőket, ezért itt több helyet is ajánlok. Egyik a Las Vegans, ami szerintem messze az egyik legjobb vegán burgerező. Ráadásul olyan növényi nuggets kapható náluk, amiről nem hittem el, hogy ilyen tényleg van. A másik hely pedig a jó öreg Fellini, ahol ugyan a humuszon kívül nem sok mindent kapunk vegán téren, de egy kávéra vagy limonádéra és sütire remek hely, hiszen utóbbiból találunk vegán változatot is. És hogy mi az extra a Római partban? A hangulat mindenképpen! A Fellini zene lejátszási listája zseniálisan adja a vízparti feelinget, a napágyak a legnagyobb chillbe ringatnak. Jöhetünk kutyával vagy barátokkal, esetleg randira, biztos, hogy jól fogjuk érezni magunkat!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör