fbpx

Ennyi táskára van szükséged csupán

Te is a táskák szerelmese vagy? Ha emiatt halomban állnak nálad a különböző darabok, amiknek nagy részét nem is használod, akkor ez a cikk neked szól! Mert hidd el, hogy nincs szükséged több táskára, csak erre az 5+1-re!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

A divat folyton változik, új színek, új formák lesznek kívánatosak és ezzel együtt az ízlésünk is módosul. A tárgyak felhalmozására pedig egyébként is bárki hajlamos lehet, de ha az adott termék típus még közel is áll a szívünkhöz, akkor van igazán nehéz dolgunk! Rami szelektálós sorozatában felvezette, hogyan mondjunk búcsút ruhadaraboknak, amiket valójában már nem is használunk. Ugyanez az elv igaz a táskáinkra is, amikből bőven elég, ha csupán ezt az öt fajtát tartjuk meg, mert ha őszintén a szívünk mélyére nézünk, nincs is szükségünk többre!

A tote/shopper/válltáska

Mindegy melyik típust választjuk, funkciója szempontjából hasonló szerepet töltenek be, csak az alakjuk és a dizájnjuk más egy kicsit. Ez a fajta egy kicsit nőiesebb, elegánsabb, mint mondjuk egy textilzsák, így irodába is magunkkal vihetjük vagy olyan helyekre, ahova kifinomultabban szeretnénk érkezni. Lényege, hogy sok minden elfér benne, legyen szó notebookról, kulacsról, füzetekről, vagy egy kisebb vásárlásról munkából hazafele menet. Pántja is általában többféle van, egy, aminek segítségével kézben vihetjük, és egy, amivel vállra akaszthatjuk. Ez a táska nagyjából le is fedi a hétköznapjainkat, mert ugyanannyira hasznos munkához, mint egy barátnős találkozóhoz.

A jó öreg hátizsák

Talán nincs is mit magyarázni, a hétvégéknek mindenképpen ő a sztárja. Érdemes olyat választani belőle, ami igazán tartós és a pántjai bírják a terhelést. A Kanken táskákban ráadásul még egy kis lap is van, ami kirándulások alkalmával remek ülőalkalmatosság. A hátizsák a legjobb barátunk a nagyobb bevásárlások során is, hiszen a benne lévő súly a vállainkon eloszlik. Ráadásul ma már annyi féle típus megtalálható, hogy akár az előbbi verziót is helyettesíthetjük egy fekete műbőr darabbal, és az ugyanannyira megfelelő lesz az irodában, mint a tote bag.

Amit a nagymamáink retikülnek hívtak

Puritán néven hívhatjuk szimplán kistáskának. Valószínűleg ez az a kategória, amiben a legkönnyebb elcsúszni. Annyi féle-fajta van már belőle, a clutch-tól az övtáskáig, hogy nehéz belőle egyet választani. Emiatt itt ér egy picit csalni, és lehet  belőle kettő. Az egyik legyen a tote és a clutch – azaz kicsi laptáska – közötti amolyan közepes méret, amit egy hétvégi brunch-hoz viszünk magunkkal. A másik pedig egy egészen kicsi, amolyan ’színházba menős’ darab, ami például egy szuper esküvői kiegészítő, vagy egyéb olyan eseményé, ahova az iratainknál több dolgot nem nagyon vinnénk.

A bevásárlós szatyor

Egy másik kategória, ahol sokan esünk abba a hibába, hogy „áh, egy még belefér, mindig jól jön, ha boltba megyünk”. Ugye neked is ismerős a sok-sok textiltáska látványa a konyha környékén? Mert támogatni szeretnéd azt a márkát vagy felfogást, amit képvisel, vagy, mert egyszerűen csak megtetszik, és azzal nyugtatod magad, hogy úgy sem drága. Nos, az az igazság, hogy úgyis lesz 1-2 kedvenced, és csak azokat fogod használni. Nem mondom, hogy nem lehet csalni itt is, és egy helyett nem jobb, ha kettő van, de 5-10 darabot biztos, hogy teljesen felesleges tárolni. Ha van egy masszív hátizsákja az embernek, akkor ahhoz egy, maximum kettő jó minőségű textil zsák bőven elég lesz a bevásárlásokhoz!

A nyári darab

Mindenki szeret az évszakok változásával beújítani egy-egy új darabot, és valószínűleg a strandra nem az irodai válltáskával fogunk érkezni. Érdemes viszont egy formában ahhoz hasonló, nagyméretű szalma táskát vagy ennek egy vízálló változatát beszerezni. Olyat, amibe belefér a törcsi, a naptej, a könyv, a fényvédő és a kulacs is, de esetleg az esti, naplementés sétához felvett rucinkhoz is illik. Ezzel az utolsó kategóriával ki is maxoltunk mindent. Amiket ezeken felül veszünk, azok már valószínűleg inkább érzelmi töltetű bevásárlások, mint szükségletek. Nem baj persze, ha 1-2 ilyen darabunk is van, ne legyünk túlzottan szigorúak magunkkal, de azért mielőtt a tízediket vásárolnánk meg, gondoljuk végig, vajon tényleg szükségünk van-e rá.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek