fbpx

Merre menjünk nyáron a gyerekekkel?

A nyáriszünet olykor okoz némi fejtörőt a szülőknek, hiszen nem egyszerű folyton előrukkolni valami szuper programmal. Hoztunk most öt helyszínt, ami dúskál a programokban, így biztosan élvezni fogják a gyerekek!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Gyadai tanösvény

Amennyiben gyerekeink könnyen rávehetőek erdei kirándulásokra, akkor mindenképpen célozzuk meg a Budapesttől 40 kilométerre, Vác irányában elhelyezkedő börzsönyi tanösvényt. De akkor is érdemes eljönni ide, ha kicsit noszogatni kell őket, mert meglátják majd, hogy milyen izgalmas kalandra invitáltuk őket. A Gyadai tanösvény ugyanis kifejezetten készül a kisebbek látogatására. Egy munkafüzetet fejlesztett számukra, amit magukkal vihetnek, illetve az erdei út állomásainál ehhez kapcsolódva különböző feladatok várnak rájuk. Akik pedig nem szeretnek ilyesmivel foglalatoskodni útközben, számukra is tartogatnak egy élményt. Hangya Dani társaságában követhetik az utat a függőhídtól kezdve a mocsaras pallókon át a tűzrakókig. Utóbbinál például közösen sütögethetünk   pihenésképp. Van ezeken kívül még játszótér és mini vasút is, tehát tényleg mindenki megtalálhatja a neki megfelelő szórakozást.

Különleges élmények a Balatonon

A Balaton már önmagában végtelen lehetőséget nyújt, és biztosan a gyerekek is élvezik a vízpartot, a játszótereket, a horgászást és a csúszdaparkokat. De ha mindezt valamilyen oknál fogva mégis unnák már, akkor vessük be ezt a két bónusz ötletet! A Serpa Kalandpark Balatonfűzfőn található, egy hatalmas területen fekvő élményközpont. Több mint öt különböző pálya várja a kicsiket és a felnőtteket egyaránt, hogy megmérettessék magukat az akadályok adta kihívások során. Van ezen túl még mászófal és lehetőség íjászatra is. Az állatimádó gyerekeknek pedig érdemes megmutatni Siófokon a Bella Állatparkot! Ez egy nagyon különleges hely, ahol testközelből találkozhatnak tevével, struccal, malacokkal, ugyanis a legtöbb állat szabadon lófrálhat. Miután minden kisállatot megcsodáltak a kicsik, a nagyobbak buborékfocizhatnak, sőt, még ugrálóvárat is találunk a helyszínen.

Rukkel-tó a vizi kalandokhoz

Korábban írtunk már arról, mennyi tó van Magyarországon, így nem kötelező mindig a Balatonra látogatni. Listánkból azonban kimaradt akkor a Rukkel-tó, ami szintén megér egy kiruccanást. A Délegyházi tavakat elhagyva, egy kicsit még tovább kell utazni, hogy a horgász tavakkal körülvett Rukkel-tóhoz érjünk. Érdemes minimum egy teljes napot rászánni erre a helyszínre, mert rengeteg izgalom várja itt a gyerekeket. Csúszdázhatnak 6 féle különböző csúszdán, vagy kipróbálhatják az Aquaglide-ot, ami a vízbe épített felfújt élménypark. A bátrabbak az ugrótorony különböző fokozatairól vethetik magukat a vízbe, a szülők pedig birtokba vehetik a wake-board pályát. Természetesen éttermek és játszóterek is vannak a helyszínen, így tényleg teljesértékű kikapcsolódást nyújthat a tó minden korosztálynak.

Tisza-tó öko centrum

A Tisza-tó és környéke szintén számtalan programot rejt magában, amiket imádni fognak a gyerekek. A vízi-sétányon madárleseket és kilátópontokat találunk, valamint interaktív táblák szórakoztatnak minket, a hatalmas kültéri társasjátékról nem is beszélve. Aztán ott van az öko centrum, ami a hab a tortán! Találunk itt óriás akváriumot, muflonokat és vidrákat, madárparkot, rönkjátszóteret, vízi játszóteret, kalandjátszóteret és a kicsik kedvencét: állatsimogatót. A hatalmas létesítményben minden korosztályra gondoltak, még sportpálya és sövénylabirintus is van. Az biztos, hogy ha itt eltöltünk egy napot a gyerekekkel, akkor nem lesz gondunk az esti altatással!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32