fbpx

Párkapcsolati tippek nehéz időszakokra

Talán már te is felébredtél az idilli álomból, és rájöttél, hogy valójában sok munka fenntartani egy párkapcsolatot. Gyakran köszöntenek be nehéz időszakok, amik próbára teszik a párok életét. Mutatjuk, hogyan tudtok kilábalni belőle!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
A nehéz időszakok bizony egészen általánosak

Kár lenne abban a tévhitben ringatni magunkat, hogy egy párkapcsolat minden része fenékig tejfel. Ráadásul a legtöbb pár közös karrierje során nem csak egy nehéz időszakot él át. Leggyakoribb okok egyébként a hűtlenség, az anyagi gondok miatt felmerülő konfliktusok, valamelyik fél családja szította vita, szex körüli eltérő igények. De akár az egyéni traumák is eltávolíthatják a párokat egymástól. Bármennyire szívszorító mindegyik az itt felsoroltak közül, mégsem kell, hogy automatikusan a párkapcsolat végét jelentse.

Nulladik lépésként például segíthet, ha a kapcsolatokra mintegy folyamatban lévő munkára tekintünk, melynek vannak rossz, ám jó időszakai is! És bár a rosszakat általában próbaként éljük meg, mégis arra készteti a párokat, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz és együtt legyőzzék az előttük álló kihívásokat.

A megbocsájtás fontossága

Ha megbántott vagy hibázott a párod, természetes reakció, ha először megharagszol rá. Viszont hosszú távon úgy biztosan nem lesz megoldás a problémádra, ha napokig nem szólsz hozzá és kerülöd a társaságát, illetve nem vagy hajlandó megbocsájtani. Helyette kezdjetek el minél előbb együtt összpontosítani a megoldásra.

Az adok-kapok egyensúly megtartása még ilyenkor is

Egy párkapcsolat akkor tud sokáig jól működni, ha mindkét fél ugyanannyit ad a másiknak, mint amennyit kap tőle. Viszont nem mindegy, hogy ez milyen formában történik. Ugyanis míg neked lehet, hogy egy hosszas ölelkezés segít fenntartani a szerelmet, a párod inkább egy közös programra vágyik. Érdemes emiatt ismerni egymás szeretetnyelvét. Sőt, lehet, hogy észre sem vetted, hogy az utóbbi hetekben a házimunka vagy éppen az élethez szükséges szervezkedés teljesen a nyakadba vagy a másik nyakába szakadt, így míg az egyikőtök fáradtan huppan be az ágyba, a másik nem érti, hol marad az aznap esti együttlét. Ha sikerült ezt egyikőtöknek felismernie, mindenképp beszéljetek róla. Mert bár lehet, hogy nehéz idők járnak, de ez nem azt jelenti, hogy elhanyagolhatjuk egymást. Az, hogy gyakran időt szánunk egymásra, megerősítést ad abban, hogy te és partnered ugyanabban a csapatban játszotok.

Legyél rendkívül megbízható, főleg apró dolgokban

A kapcsolatok bizalomra épülnek, anélkül lényegét vesztik. Ha pedig megbízható vagy, az képes elmélyíteni az elkötelezettséget, különösen a nehéz időkben. Fontos, hogy a másik tudja, hogy számíthat rád, hogy betartod a szavad, ott leszel, amikor szükség van rád. Apróságnak tűnhet, de mégis ezek képesek megszilárdítani egy kapcsolatot. Ennek köszönhetően pedig bármilyen nagy a vihar hulláma, képesek lesztek meglovagolni.

Találjatok újra vissza egymáshoz

Sokszor észre sem vesszük és eltelnek napok úgy a fejünk felett, hogy egy kedves szavunk se volt a másikhoz. Ha ez nálatok is ez történik, itt az idő, hogy ezen változtassatok! Van, aki ilyenkor randevúkat szervez, de egy idő után valljuk be, ez is unalmassá tud válni. Helyette törjetek ki a rutinból, és próbáljatok ki teljesen új dolgokat együtt. Legyen szó táncról, sportról, kreatív tevékenységről, de akár közös fényképalbum nézegetésről. A lényeg, hogy töltsetek el együtt minőségi időt!

Hozzáállás és tiszta, őszinte kommunikáció

Bármi is legyen az oka annak, hogy nehezebb időszakot él meg a párkapcsolatotok, az biztosan nem segít, ha elfojtjátok magatokban a problémát. Sokszor azt gondoljuk, ha kitárulkozunk, és elmondjuk aggályainkat, az a kapcsolat végével lesz egyenlő. Pedig ez nem feltétlenül van így. Fontos, hogy megnyíljunk. Amit viszont nem érdemes tenni ilyen helyzetekben, hogy a párod helyett a barátaiddal vagy családtagjaiddal beszélsz a problémáról. Mivel ők nem látják objektíven a helyzetet, elképzelhető, hogy a párod ellen hergelnek. Helyette bátran és őszintén beszélj erről a társadnak, kérd meg, hogy hallgasson végig és segítsen megtalálni a megoldást.

Csak te tudhatod, mi a legjobb neked

Érdemes tehát ilyenkor nem a környezetedre hallgatni, hanem a belső megérzésre. Párkapcsolat során egyébként rengeteget tanulhatunk magunkról: legnagyobb félelmeink, vágyaink, bátorságunk és ellenálló képességeink mind megmutatkoznak. Egy kapcsolatot fenntartani nem egyszerű, nincs rá egy bevált recept. Ahogyan arra se, hogy kit válasszunk magunk mellé. Sőt, senki nem is ígérheti meg, hogy sikerülni fog. Ezért csak annyit tehetsz, hogy bízol és tisztelettel kommunikálsz. Ha pedig kiderül, hogy külön utakon jártok, az sem feltétlenül baj. Ilyen helyzetben előbb vagy utóbb látni fogod döntésed előnyeit.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32