fbpx

Easttowni rejtélyek – sorozatajánló

Ezúttal az HBO alkotását hoztam nektek, ami egy rendkívül izgalmas nyomozós sorozat, Kate Winslet főszereplésével. Készítsétek a popcornt és tegyétek szabaddá egy teljes napotokat, mert garantálom, hogy az egész évadot egyben fogjátok ledarálni!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezúttal Hey Julie ajánlására kezdtem bele egy sorozatba, amiről egyik videójában nagyon lelkesen nyilatkozott. Azt kell, hogy mondjam, máskor is hallgatni fogok rá, mert nagyon nehezen ikszeltem ki az HBO Go ablakot a gépemen, amíg be nem fejeztem az összes részt. Na, de miről is szól történetünk? Adott egy kisváros, Easttown, ahol a tinédzserek züllöttek, a szülők közt találunk agresszívat, megkeseredettet, lojálisat, és kevésbé lojálisat. Egy szóval mindenkinek meg van a maga baja. És akkor még nem említettem azt a tényt, hogy egy évvel korábban eltűnt egy fiatal lány, akit azóta sem sikerült megtalálnia a nyomozóknak. Itt azonban még mindig nincs vége a problémáknak, ugyanis közben egy másik tinédzsert meggyilkolnak, egy harmadik pedig szintén eltűnik. A történet egyre szövevényesebbé válik, újabb és újabb gyanúsítottak kerülnek elő, és a megfejtés pedig igazán nagy fordulatot rejt. Mielőtt azonban elspoilerezném az egész sorozatot, inkább térjünk ki a főszereplőnkre.

Kate Winslet sokszor bizonyította már, hogy remek színésznő. Nem férhet kétség hozzá, hogy Easttown lelkileg meggyötört, magát falakkal körülvett nyomozónőjét is nagyszerűen játssza. Az ex-férjével lényegében egy telken élő családanya egyszerre próbál lavírozni a gyereknevelés, a szenvedélyeként megélt munka, a – legtöbbször nem létező – szerelmi élete és a saját lelkének marcangolása, illetve inkább a problémák eltemetése között. Ami lássuk be, nem túl egyszerű feladat, főleg ha közben folyamatos nyomást helyeznek rád, amiért nem végzed megfelelően a munkádat, hiszen akkor már megtaláltad volna az elveszett lányt. Ezt az életutat mutatja be Kate Winslet, aki újra és újra meglepi a közönséget, hisz mindig kapunk egy újabb adagot belőle, amit még kevésszer láthattunk, vagy még sohasem. És talán kijelenthetjük azt is, hogy a 45 éves színésznő, ahogy halad előre az életben, úgy kerül egyre komolyabb szerepekbe.

Nem állítom, hogy ez egy könnyed sorozat, de pont ezért domborodik ki benne Kate tehetsége. Sőt, tulajdonképpen ez egy sokszor sok helyen és féleképpen nyomasztó történet, viszont annál izgalmasabb. Krimi rajongóknak egyenesen kötelező!

További sorozatajánlókat itt és itt találtok.

Borítókép: imdb

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32