Hozzávalók 2 adaghoz
1 fokhagymagerezd
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál citromlé
1 tk magos mustár
1 evőkanál méz
2 paradicsom
1 uborka
1 piros kaliforniai paprika
1 répa
fetasajt
ízlés szerint egy kis napraforgómag
Elkészítése
Az öntethez aprítsuk fel a fokhagymát, keverjük össze az olívaolajjal, citromlével, mustárral és a mézzel egy kis tálban. Majd vágjuk fel a paradicsomot és vékony szeletekre az uborkát és kis kockákra a paprikát. Ezt követően hámozzuk meg a répát és vágjuk vékony csíkokra. Egy nagyobb tálban keverjük ezeket össze, morzsoljuk rá a fetát és öntsük rá az öntetet, majd még egyszer keverjük jól össze. Ha szeretjük, akkora végén tegyük rá a napraforgómagot is. Jó étvágyat!