Hozzávalók 4 főre (2,5 deciliteres bögrével)
0,5 csésze natúr vagy pirosgyümölcsös joghurt
1 csésze cukor
3 tojás
0,5 csésze olaj
1,5 csésze liszt
2 teáskanál sütőpor
1 csipet só
1 evőkanál reszelt citromhéj
1 csésze friss vörös ribizli (én 250 grammot használtam végül)
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Tegyük egy nagy tálba a joghurtot, a cukrot, a tojásokat, az olajat, és keverjük őket jó alaposan össze, amíg krémes állagot nem kapunk. Majd jöhet a liszt, a sütőpor, a só, a citromhéj, és megint csak keverjük addig a tésztát, míg krémes nem lesz. Ezt követően a masszát öntsük sütőpapírral bélelt tepsinkbe, tortaformánkba, de akár muffinformát is használhatunk. Amennyiben nem szeretnénk sütőpapírt használni, tökéletesen megfelel, ha vajjal és liszttel előre megkenjük az edényünket. Szórjuk meg a tésztát a ribizlivel, és tegyük a süteményünket a sütőbe 25-30 percig. Amikor a széle már aranybarnára sült, illetve villapróbánknál a villa nem maradt ragacsos, morzsás, lekapcsolhatjuk a sütőt. Tálalás előtt hagyjuk kihűlni, és még bolondítsunk rajta ribizlivel vagy más egyéb bogyós gyümölccsel, esetleg fagylalttal. Jó étvágyat hozzá!