Hozzávalók
500g liszt
30 dkg vaj
3 tojás + 1 tojás sárgája
1 csomag sütőpor
csipet só
fél csomag vaníliáscukor
20 dkg porcukor
késhegyni fahéj
1 kg magozott cseresznye
Elkészítés
Egy tálban először összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd hozzá adagoljuk a vajat, a tojásokat és jól összedolgozzuk. Ha összeállt a tészta, kinyújtjuk, majd a kinyújtott tészta egyik felét sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Ezután belenyomkodjuk a cseresznyét, amelyet megbolondíthatunk előtte egy kis fahéjjal elkevert porcukorral. Végül helyezzük rá a tészta másik felét és villával szurkáljuk meg a tetejét, majd egy tojás sárgájával kenjük le. 200 fokon nagyjából 20-25 perc alatt készre sütjük, végül vaníliás porcukorral meghintjük a tetejét és tálalhatjuk is!