Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 szelet fokhagyma
- 1 db kisebb cukkini
- 1 csésze vöröslencse
- 1 konzerv hámozott paradicsom (én sűrített paradicsommal készítettem)
- 1 konzerv vörösbab
- Fűszerek (bazsalikom, oregano, só, bors, ha valaki csípősen szereti, mehet bele chili)
- 1 csészényi Bulgur
- Körethez petrezselyem
Elkészítés
A vöröslencsét egy-két órával a főzés előtt áztasd be.
A bulgurt kevés olajon pirítsd meg, majd másfélszeres mennyiségű sós (igény esetén fűszerezett) vízben addig főzd, amíg a vizet magába nem szívta. Ezt követően fedd le, és hagyd még állni legalább 10 percet. Így biztosan elég puha lesz.
A vöröshagymát vágd apróra, kevés olajon pirítsd meg, tedd hozzá a végén a fokhagymát, és ha az is megpirult, jöhet a cukkini és a fűszerek. Keverj rajta egyet, és add hozzá a beáztatott vöröslencsét. Ezt követi a paradicsomkonzerv és egy kis víz, amit főzz össze körülbelül 10 percig. A végén tedd bele a babot, pár percig még főzd őket együtt és kész. Tálald bulgurral együtt, petrezselyemmel díszítve. Jó étvágyat hozzá!