fbpx

Hogyan tanuljunk a gyerekkel otthon

Főleg amíg kisebbek a gyerekek, akkor fontos, hogy közösen is tanuljunk velük. Nem csak azért, hogy biztosan minden meg legyen, hanem mert tőlünk fogják többek között ellesni, hogyan is kellene tanulni. Ha viszont nem figyelünk, könnyen rossz élmény lehet nekünk és a csemeténknek is.
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Türelem

Azt hiszem talán ez az egyik legfontosabb, amivel jó ha fel vagy vértezve. Nem vagy tanár, nem is ez a fő szempontja az együtt tanulásnak, hanem, hogy szülőként segítsd és támogasd a gyereked. Ha hamar elszakad nálad a cérna, és gyakran sírás lesz a vége, az senkinek se jó. Próbálj minél megértőbb lenni, és inkább számolj el magadban 10-ig. Ha pedig nagyon nem megy, akkor keressünk más megoldást, akár egy másik rokon vagy külön tanár személyében.

Játékosság

Mivel nagyrészt kisebb korban szoktunk együtt tanulni a gyerekkel, ezért fontos, hogy valamilyen formában játékossá, érdekessé tegyük számára ezt az időt. Ha tudunk, esetleg adjunk plusz információt a tananyaghoz, ami izgalmas lehet számára.Hagyjuk, hogy ő maga jöjjön rá dolgokra, és bekapcsoljon a felfedező ösztön nála. Így nem csak unalmas, száraz dolgokat kell hallagatnia, hanem ő maga akar majd minél többet tudni a témáról.

Motiváció

Ha büntetéssel fenyegetjük, vagy kiabálunk vele, az többet árt, mint használ. Próbáljuk inkább pozitív dolgokkal motiválni, mint, mondjuk, hogy hamarabb mehet játszani, ha mindent megtanul, amit aznap kell. Ne vonja el közben semmi a figyelmét; se telefon, se tablet, se pedig TV. Akár saját kis pontrendszert is kitalálhatunk, amellyel szintén jutalmazni tudjuk, ha tanul. A cél ugyanis, hogy olyan hatékony módszert sajátítson el, aminek köszönhetően később könnyebben megtanulja majd a tananyagot akár egyedül is.

Kreativitás

Akkor fognak a legjobban teljesíteni, ha élvezik is a tanulást és nem csak kötelező rosszként tekintenek rá. Próbáljuk kreatívvá, ötletessé tenni ezt a pár órát, és hagyjuk, hogy kibontakozhassanak, ne csak bemagoltatni akarjuk velük az anyagot. Kérjük meg például őket, hogy érveljenek az adott válasz mellett, vagy indokolják meg, ők miért nem azt gondolják jónak. A kritikai gondolkodás kialakítása nagyon fontos és hasznos már fiatal korban is. Ne nyomjuk el a saját véleményüket, hagyjuk, hogy ők maguk jöhessenek rá összefüggésekre.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32