fbpx

Irány a moziba be – filmajánló

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én olyan régóta nem voltam moziban, hogy lassan el is felejtettem milyen érzés. Pedig most akad pár olyan alkotás, ami miatt megéri jegyet venni.
HIRDETÉS
HIRDETÉS
A legjobb dolgokon bőgni kell

Ha szereted a humorosan megfogalmazott életigazságokat a 20-as, 30-as éveikben járó generáció problémáiról, akkor ezt a filmet biztosan imádni fogod. Ugyanis főszereplője Maja úgy érzi, 30 évesen végre ott tart, ahol illene: összeköltözik a pasijával, állandó, biztos munkahelyet is talál. Azonban egy váratlan haláleset, és a hirtelen önállóság nem várt sebeket tép fel. Hiszen a boldogságért néha muszáj kockáztatni. Egy újabb magyar alkotás, amiért megéri betérni a moziba.

Természetes fény

Még mindig maradunk a magyar vonalon, és egy elég nehéz témájú, a II. világháború alatt játszódó történetet láthatunk. A keleti fronton harcoló alakulatok mellett csaknem százezer magyar katona teljesített szolgálatot a front mögötti megszállt területeken. Az egyik ilyen volt Szovjetunió egyik kiismerhetetlen, mocsaras erdősége is, ahol a film játszódik. Semetka István történetét láthatjuk illegális partizán csapatok után kutatva a vidéken. A sztori a katonák mindennapjait mutatja be Semetka szemszögén keresztül, aki parancsnokának váratlan halála miatt súlyos terhet kap a vállára. 

A nomádok földje

A nevadai kisváros gazdasági összeomlása után Fern összepakolja mindenét, és útnak indul, hogy  társadalmat hátrahagyva, önállóan folytassa tovább az életét. A film valódi nomádokat (Linda May, Swankie és Bob Wells) vonultat fel Fern társaiként, amint Amerika nyugati felének végtelen vidékeit rója. Ez az a kategória, amit csak nézni is jó.

Szupernóva

Igazi szívbemarkoló szerelmes film, ami egy cseppet sem megszokott. Adott egy pár, aki épp búcsút kíván venni a kapcsolatuk addigi formájától, mert az egyikük hirtelen beteg lett. Két férfiról van szó, két gyengéd, érzéki és makacs férfiról, akik évtizedeket töltöttek el együtt, megélve számtalan élményt, amelynek a demencia most véget vethet. Nagy nevű, és csodás színészek, valamint formabontó, mégis nagyonis mindennapi történetet láthatunk a mozivásznon. 

Toxikoma

Szabó Győző életrajzi könyve elevenedik meg előttünk, amely kendőzetlen őszinteséggel és nyersen mutatja be a színész drogfüggőségét, és a legmélyebb pontokat is az életéből. A film a két főhős, a drogos alfahím (Szabó Győző szerepében Molnár Áron) és az istent játszó pszichiáter (Csernus Imre szerepében Bányai Kelemen Barna) egymásnak feszüléséről és baráttá válásáról szól. 

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32