fbpx

Fokhagymás sült lazac quinoával

Ha ünnepi vacsoráról van szó, kiváló választás a lazac, mert egyszerűen van benne valami fenséges. Ezzel az egyszerű recepttel bármikor meglephetjük szeretteinket, akik minden bizonnyal úgy érzik majd, mintha egy étteremben ettek volna!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hozzávalók 2 főre:

500 gramm lazac (ha csak nagyobbat tudunk venni, fagyasszuk le a maradékot, a lényeg, hogy majd nagyjából 5cm-es szeleteket vágjunk)

1 bögre (2.5 – 3 dl)  quinoa

2 nagy gerezd fokhagyma

3 evőkanál olívaolaj 

4 levél fejes saláta

2 levél lila lollo rosso saláta vagy tölgysaláta vagy római saláta, ízlés szerint

egy marék bébispenót

fél marék rukkola

1 citrom

só, bors

Elkészítés:

A lazacot a közepén vágjuk félbe, hogy két szeletet kapjunk. Ha nagyobb darabbal dolgozunk, akkor az a lényeg, hogy nagyjából 5, de maximum 10 centis szeleteket kapjunk. Ezeket helyezzük egy tepsire (szükség esetén sütőpapírra) és sózzuk be. Ezután a fokhagymagerezdeket vágjuk fel, de nem kell vékonyan, mert ezután bele kell szúrkálnunk a darabokat a lazac húsába. Tegyük félre nagyjából 10 percre a befűszerezett lazacot, majd ha ez letelt, akkor locsoljuk meg egy evőkanál olívaolajjal a szeleteket és  210 fokon, körülbelül 20 percig süssük őket!

Mérjük ki aztán a quinoát, és egy evőkanál olívaolajban pároljuk 1-2 percig, közepes lángon, időnként kavargatva. Adjunk hozzá másfél bögre vizet (ugyanazzal a bögrével, amivel a quinoát mértük ki), egy csipet sót, és főzzük közepes lángon, míg elkezdenek kinyílni a magok és a víz elfő róluk.

A saláta leveleket vagdossuk vagy tépkedjük kisebb darabokra, és a bébi spenóttal meg a rukkolával keverjük össze egy tálban. Csurgassunk rá nagyjából egy evőkanál citromlevet, és ugyanennyi olivaolajat, ezzel készen is vagyunk. 

A tálaláshoz helyezzük a köreteket a tányérra, majd fektessük rá a lazac szeletet, és kínáljunk mellé citrom gerezdet, amivel a halat ízesíthetik még kedvükre vendégeink.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör