Hozzávalók:
2 eszpresszó
1 evőkanál méz
2 evőkanál sütőtökpüré (ehhez egy kisebb sütőtökre lesz szükséged)
250 ml tej
1teáskanál fahéj
egy csipet só
1 tk vaníliakivonat
1tk őrölt gyömbér
1 tk szegfűszeg
2 tk szerecsendió
Ha ezek nincsenek, nekem abszolút bevált a tavalyról megmaradt mézeskalács fűszerkeverék is.
Elékészítése:
Először is ha nincs sütőtökpürénk (nem tudom kinek van mondjuk ilyen otthon), akkor süssük meg a szokásos módon a kisebb tökünket, amit előtte feldaraboltunk. A megsült tököket belezzük ki és helyezzük a pürét egy tálba. Figyeljünk, hogy mag ne kerüljön bele. Ha ez megvan, keverjük össze a fűszereket egy kisebb edényben, majd kezdjük el forralni a tejet. Ha a tej elég meleg, egy kislyuku tésztaszűrő segítségével nyomkodjuk át a sütőtökpürét, hogy biztosan minden magot és egyéb darabkát a latténkon kívül tudjunk. Ha a tejben benne van a püré, akkor mehet bele a méz, majd a fűszerkeverék is. Végül öntsük bele a kávét, majd osszuk ketté az adagot. Habosíthatunk még egy kis tejet a tetejére, de tejszínhabbal is szuper lesz, amelyet egy kis fahéjjal koronázhatunk meg.