fbpx

Planet Budapest – Alakítsuk együtt a jövőnket

November 29 és december 5. között a környezetvédelmen lesz a fókusz a Hungexpón! Ekkor rendezik meg ugyanis a Planet Budapest nevű fenntarthatósági expót és világtalálkozót, amin nekünk is ott a helyünk!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

A Planet Budapest célja, hogy felhívja a figyelmet a környezetünk rohamos tönkretételére, mindemellett pedig edukáljon, megoldást kínáljon, és utat mutasson a jövő generációjának. Az expó négy fő témakörre épül, amiket minél szélesebb körben igyekszik körüljárni:

1. A fenntarthatóság univerzuma

A tudományban elismert szakértők, és az üzleti élet nagyjai együttesen keresik a megoldást egy fenntarthatóbb gazdaság felé vezető úton. A világtalálkozó célja, hogy az ötleteket átültessék majd a gyakorlatba, és megreformálják mind az élelmiszeripart, mind a hulladékgyűjtés folyamatait. Ezekkel kapcsolatos előadásokat, kerekasztal beszélgetéseket hallgathatunk meg az eseményen.

2. Fejlődés harmóniában a természettel

Az expón mind startupok, mind pedig óriáscégek képviseltethetik magukat. Lehetőségük nyílik rá, hogy bemutassák, milyen technológiákat fejlesztettek ki annak érdekében, hogy a jövőben a természettel harmóniában éljünk és működjünk szakmailag és a mindennapokban egyaránt.

3. A te bolygód

Olyan érdekes és interaktív programokon vehetnek részt a Planet Budapest látogatói, amik keretén belül megtapasztalhatják, milyen lesz a jövő, ha egy kicsit jobban odafigyelünk bolygónk épségére. Környezetbarát háztartásokkal, iskolákkal és fenntartható termesztésű élelmiszerekkel ismerkedhetünk meg.

4. A jövő hősei

A negyedik fő szempont a jövő generációjának edukálása, motiválása egy fenntarthatóbb világ érdekében. A Planet Budapest éppen ezért ismeretterjesztő, mégis szórakoztató jellegű programokkal várja kisiskolásokat és gimnazistákat egyaránt.

A Kollektív magazin számára is fontos, hogy gyermekeink egy élhető bolygón nőjenek fel, ezért mi is nagy hangsúlyt fektetünk cikkeinkben (is) a környezetvédelem fontosságára. Ez egy olyan téma, ami mindenkit kellene, hogy érdekeljen. Ha te is nyitott vagy rá, szemezgess Környezetvédelem nevű rovatunk cikkeiből, ahol a kezdő lökéstől a komolyabb elhatározásokon át minden szegmenst igyekszünk kielégíteni.

November 30-án pedig találkozzunk a Hungexpón, hogy együtt tanuljunk a környezetvédelemről!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek