fbpx

Csodás borhotelek őszi-téli romantikázáshoz

Gyönyörű tájak, sorjázó szőlőtőkék, kikapcsolódás, wellness élmények, és a legkiválóbb magyar borok. Ha egy szóval kellene leírni a tökéletes kikapcsolódást hideg időben, akkor az a borhotel lenne.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Magyarország híres minőségi borairól, megannyi díjnyertes pincészetéről. Számtalan étterem épít erre a hazai kincsre és kínál borfókuszú vacsorákat, közülük sokan éppen az ízletes nedű származási helyéhez közel. Ennél pedig még egy szinttel tovább lépve alakultak meg a borhotelek, melyek tökéletes kikapcsolódást biztosítanak vendégeiknek, miközben nagy hangsúlyt fektetnek adott pincészetek boraira. Olyannyira, hogy némelyikük konkrétan a bortermelő vidék szomszédságában helyezkedik el. Ha titeket is lenyűgöz a magyar borkultúra, emellett szívesen töltenétek pár napot wellnessezéssel, esetleg kirándulással szebbnél-szebb tájakon, akkor a következő borhoteleket nektek ajánljuk!

Bonvino

Badacsonytomaj szívében található a Bonvino hotel, amit kisebb-nagyobb szőlősök vesznek körbe, ablakaiból pedig a Badacsony hegyvonulatai gondoskodnak a felejthetetlen kilátásról. Itt minden szoba maga egy történet, legyen szó rusztikus vagy modern hangulatról, egytől egyig a hazai értékeket demonstrálják. A wellness részlegen medence és szauna várja a relaxálni kívánó vendégeket. A bor szerelmesei pedig a hotel saját  borbárjában kóstolhatják sorra a környék legkülönlegesebb nedűit. Érkezzünk párban, vagy családdal, pár napos pihenésre, akár nászútra, a Bonvino mindenki számára tökéletes választás lehet.

Takler kúria

Szekszárd egyik legkiválóbb hotele, a Takler kúria arisztokratikus eleganciával várja mindazokat, akik mesés környezetben szeretnének eltölteni pár napot. A teljes ellazulásról a jacuzzitól kezdve a gőzkabinon át a masszázsig a tökéletesen felszerelt wellness részleg gondoskodik. Míg az izgalmas gasztronómiai élmények világába a borhotelhez tartozó Primarius étterem vezet be minket. Az aktuális étlap tételei között olyan finomságokat találunk, mint a füstölt lazactatár vagy a rosé kacsamell. Természetesen minden fogás mellett szerepel egy bor, amit ajánlanak hozzá. Ráadásul a vegán étrendet folytatókra  is gondolnak, egyszóval mindenkit szeretettel látnak, aki finom borok társaságában pihenné ki az egész éves fáradalmakat.

Bock Hotel Ermitage

A Bock márkát talán már senkinek sem kell bemutatni, olyan híres történelemre tekint vissza. A Hotel Ermitage klasszikus bájával vonzza a vendégeket a villányi dűnék vonalutai közé, hogy felejthetetlen boros kalandokra invitáljon. Itt tényleg minden a páratlan Bock borok körül forog. A wellnessben feltöltődhetünk, a kiváló Óbor Étteremben pedig elsőosztályú kulináris élvezetekben lehet részünk, de ez még mind semmi! A Hotel Ermitage épülete alatt található ugyanis a Bock pincéje, ahol ízletes borok várják hordókba zárva, hogy eljöjjön az ő idejük. Az itt töltött időnk alatt megcsodálhatjuk a boros pincét, majd a specifikusan borkóstolásra kialakított hallban elmerülhetünk a kóstolás élvezetiben.

Villa Pátzay

Véget nem érő szőlőskertek, háttérben a Balatonnal. Ebben a látványban gyönyörködhetnek azok, akik a Villa Pátzay-ban töltenek el egy hosszú hétvégét. Ha szeretnénk egy kicsit lelassulni, a Badacsonyban kirándulni, majd festői környezetben, kiváló borok társaságában vacsorázni, és a napot egy finn szaunában zárni, akkor jó helyen keresgélünk. A Balaton partjától nem is olyan messze mindezt megtalálhatjuk a Villa Pátzay-ban.

Kreinbacher birtok

A hely, ahol a modern életérzés egybeolvad a nosztalgikussal, tökéletes atmoszférát teremtve. A somlói hegyvonulatok tövében olyan élményekben lehet részünk, mint a birtoklátogatás, a borkóstolás vagy a dűlő túra. A minőségi borok igazi rajongói számára ezek szinte kötelező programok, amiket a birtokon igazán csodálatos környezetben, hiteles szakemberek segítségével tapasztalhatnak meg. És ha a bor nem lenne elég, a Kreinbacher birtok szálló vendégeit a reggeli alkalmával is pezsgővel várják, hogy már a nap kezdetén úgy érezhessék, fenséges helyen járnak.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32