fbpx

Karácsonyra pénzt? Pro és kontra érvek

Van, aki a praktikus pénznek örül karácsonyra ajándékként, de akad, aki ezt személytelennek tartja és jobban örül egy tárgynak vagy élménynek. Ebben a cikkben körbejárjuk a pro és kontra érveket.
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Mi szól a pénz mellett?

Biztos mindenki kapott már olyan ajándékot, aminek egyszerűen nem tudott örülni. Mert nem az ő ízlése, vagy van már belőle száz másik. Még akkor is, ha előre megbeszéljük, mit szeretnénk kapni, belefuthatunk abba a helyzetbe, hogy nem pont olyat akartunk. Ilyenkor törhet fel bennünk az a bűnösnek hitt gondolat, hogy “inkább adta volna ide azt a pénzt.”

Ha pénzt ajándékozunk, úgy az ajándékozónak sem kell stresszelnie, hogy vajon örülni fog e a delikvens és neki később nem kell azzal bíbelődni, hogy esetleg vissza kell vinni vagy cserélni az adott dolgot.

A pénz abban az esetben is jó karácsonyi ajándék lehet, ha az illetőnek tényleg nincs semmilyen tárgyi dologra szüksége. Például mert utazásra gyűjt, vagy van valami más nagyobb célja, amihez jól jöhet egy kis anyagi segítség. Ezért is fontos, hogy mindig egyeztessünk, mielőtt nagy ajándékvásárlásba kezdenénk.

Mi a baj a pénzzel?

A pénz gyors és egyszerű megoldás, és van, hogy tényleg a legideálisabb opció. De kár lenne tagadni, hogy elveszi a karácsony és ajándékozás varázsát.

Hiszen ahelyett, hogy együtt bontogatjuk az ajándékokat, és figyeljük a másik reakcióját, csak simán oda adni egy kis borítékot valahogy nem az igazi. Így is sok kritika éri az ünnepet abban a tekintetben, hogy már csak a pénzről szól.

Persze az is tény, hogy a feleslegesen megvásárolt huszadik zokni vagy egyéb ajándéknak nincs értelme. Ezért fontos, hogy jól átgondoltan költsünk az ajándékokra. Beszéljük meg az illetővel, hogy mire van valóban szüksége. 

Mi a megoldás?

Ha semmiképp nem szeretnék pénzt adni, és a megajándékozni kívánt személy sem ragaszkodik hozzá, akkor megkérhetjük arra, hogy írjon össze pár dolgot, amiknek örülne. Ezekből szemezgethetünk ajándékként, így megmarad a meglepetés élménye.

Természetesen az sem a világvége, ha egyáltalán nem, vagy csak jelképes dolgokat adunk egymásnak, jelezve, hogy fontos számunkra a másik. A lényeg, hogy a karácsony rólunk és a szeretteinkről szóljon, és a velük töltött időről, mert ezeket nem árulják boltokban.

Ha ajándékötletekre vágysz, kattints ide.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32