fbpx

Black Friday az Afganisztánban éhező gyerekekért

Az UNICEF Magyarország idén is különleges Black Friday akciót hirdet, a cél a gyermekek életének megmentése, erre azonban még most sem jár kedvezmény. A jótékonysági szervezet a vásárlók segítségével szeretne támogatást gyűjteni, hogy túlélést és esélyt biztosítson az Afganisztánban éhező gyerekeknek.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Újra itt a Black Friday, Magyarországon is milliárdokat költünk vásárlásra ebben a leértékelésekkel teli időszakban. Az UNICEF Magyarország nulla százalékos akciójával arra biztat mindenkit, hogy a vásárlás ünnepén tegyen jót és adományozzon a súlyosan alultáplált afgán gyermekek gyógyulásáért. 

Afganisztánban a háztartások 95 százaléka nem fogyaszt elegendő ételt és a felnőtt lakosság magától vonja meg a falatot, hogy gyermekeit táplálhassa. A tél közeledtével ráadásul egyre nehezebbé válnak a mindennapok. A jelenlegi, rendkívül súlyos gazdasági helyzet pedig egyre több családot taszít a korábbinál is mélyebb szegénységbe, és kényszerít olyan kétségbeesett és tragikus döntések meghozatalára, mint gyerekeik munkára vagy idő előtti házasságba való kényszerítése.

Jelenleg 14 millió ember néz szembe súlyos élelmezési bizonytalansággal Afganisztánban. Becslések szerint az év végéig mintegy 3,2 millió öt év alatti gyermeknél alakulhat ki akut alultápláltság, akik közül azonnali beavatkozás hiányában legalább 1 millió közvetlen életveszélyben van. A megfelelő minőségű vízhez, élelmiszerekhez és az alapvető egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés hiányában az afgán gyerekek és családjaik viselik a fegyveres konfliktus és a gazdasági válság tragikus következményeit. 

Az UNICEF célja az, hogy sürgősségi segítségnyújtással túlélést és esélyt adjon a gyermekeknek. A gyermekjogi szervezet terápiás tejet biztosít a legkisebbeknek, akiket édesanyjuk nem tud szoptatni, terápiás kekszet és mogyorópasztát a már idősebb, akut alultápláltsággal küzdő gyermekeknek. Mobil egészségügyi csapatokat állít fel és támogatja a helyi kórházak gyermekosztályait.

„Mindenki, aki él nulla százalékos akciónkkal, azzal a jó érzéssel gazdagodhat, hogy kiszolgáltatott gyerekeken segített. Ha a Black Friday napjaiban vásárlók akár csak néhány százaléka úgy dönt, hogy a leárazások során megtakarított pénzének egy részét jó ügyre fordítja, akkor már hatalmas segítséget kapnának az Afganisztánban éhező gyerekek” – mondta Mészáros Antónia, az UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatója.

További információ: https://unicef.hu/black-friday-az-ehezo-gyerekekert 

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

rákszűrés