Hozzávalók:
2 db nagyobb csirkefarhát, csirkeszárny (vagy amit ti szerettek a csirkéből)
1 közepes fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
3 db nagyobb sárgarépa
1 db nagyobb fehérrépa
fél zellergumó
3 szál zellerzöld
2 maréknyi csigatészta, vagy cérnametélt
ízlés szerint só, bors
Elkészítés
Ez nem egy óriás adag húsleves lesz, mivel most kifejezetten két főre készítettem, és olyan 4 tálnyi jött ki belőle, de étvágy kérdése. Előkészítésként mossuk meg a húsokat, és pucoljuk meg a zöldségeket. Ha megvagyunk, vegyünk elő egy nagyobb lábast és tegyük bele a húsokat és a zöldségeket (ezeket én egészben helyeztem bele, de fel is lehet vágni őket). Öntsünk rá annyi vizet, amennyi ellepi, majd magas lángon kezdjük forralni. Ahogy ez megtörtént, vegyük kisebb lángra, majd időről időre nézzünk rá, és szedjük le a habot róla. Közben sózzuk és borsozzuk (én folyamatosan kóstolgattam, hogy van e még szükség valamelyik fűszerre). Ha a zöldségek megpuhultak, vegyük ki őket. A hús akkor jó, ha már látjuk, hogy elkezdte ereszteni a kollagént és a hús is puha. Ha mindent kivettünk, hagyjuk a levest kicsit leülepedni, majd fogjuk egy szűrőt és egy másik lábast és szűrjük át. Én ezt háromszor tettem meg oda vissza, ennek az a lényege, hogy ne legyen zavaros a levünk. Az utolsó szűrésnél hagyjunk a plusz lábasban annyi levest, amennyiben megtudjuk külön főzni a tésztát.
Amint minden kész, tálalhatjuk is!