fbpx

Olcsó karácsonyi díszítési tippek

Az ünnepek, és kiváltképp a karácsony sokszor elég húzós anyagi kiadásokkal tud járni. Persze nem kell, hogy ész nélkül költekezzünk, például egy kis kreativitással a díszeken sokat tudunk spórolni.
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Szárított narancs és társai

Az egyik legelterjedtebb “csináldmagad” dísz a narancshéj és a szárított narancs szeletek. Nem csak olcsó megoldás, de illatos és nagyon jól is néz ki. Ugyanilyen hangulatos megoldás lehet a narancsokat szegfűszeggel dísziteni, amitől igazi karácsonyillat fog terjengeni a lakásban.

Házi koszorúk

Bár már bőven elkezdődött az adventi időszak, legyen szó koszorúról vagy ajtódíszről, a legolcsóbb megoldás, ha mi magunk készítjük el. Nincs szükség túl nagy szakértelemre, és nem kell hozzá más, mint egy koszorúalap, fenyőágak vagy esetleg szalag és persze más díszek, na meg ragasztópisztoly. Nem csak pénztárcabarátabb, de sokkal személyesebb is lesz így a koszorúnk. Valamint a díszeket akár következő évben újra felhasználhatjuk, így még környezetbarát is lesz ez a megoldás.

Öntsünk gyertyát

Ki ne szeretné karácsonykor a fényeket, gyertyákat és az ezekkel járó illatokat? Ha nem akarunk többezer forintot kiadni ezekre, akkor akár mi is elkészíthetjük őket otthon. Csak pár alapanyagra, eszközökre, esetleg illóolajra van szükségünk és már kezdődhet is a móka, ami egyben szuper közösségi program is lehet. Számos oldalon tudunk utána nézni a gyertyaöntés folyamatának.

Befőttes üveg díszítés 

Egy ilyen egyszerű és hétköznapi tárgy is képes a lakás ékévé válni egy kis kreativitással. Fessétek más-más színűre vagy díszítsétek ünnepi motívumokkal az üveget, majd helyzettek bele gyertyát és így éjjel-nappal díszként funkcionál.

Nem kell mindig új

A másik fontos szabály, amivel sokat lehet spórolni, ha átnézzük mik vannak otthon. Nem kell minden évben új fényfüzért venni, mert általában egy-egy jobb minőségű akár több évet is kibír. Ugyanígy a karácsonyfadíszeket sem kell évente cserélgetni. Nincs is annál jobb, mint amikor ránézünk egy-egy díszre és eszünkbe jut róla egy emlék, mert mondjuk már évek óta használjuk.

Ha további spórolási tippekre vagytok kíváncsiak, kattintsatok ide.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32