Hozzávalók:
1 kg filézett csirkemell
4 ek. zabliszt
3 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl (de én zsírszegény joghurttal is csináltam már és úgy is finom volt)
20 dkg reszelt sajt ( ez lehet kemény, félkemény sajt, attól függ éppen diétázunk-e)
só, bors
Saláta:
30 dkg kockázott alma
30 dkg kockázott cékla
1 nagy doboz görög joghurt
só
Elkészítése:
Először kezdjük el előmelegíteni a sütőt 180 fokra, és olajozzuk ki vékonyan a tepsit, amiben a húst fogjuk sütni. Mossuk meg a csirkét, majd jól itassuk le róla a vizet. Egy külön tálba reszeljük vagy fokhagymanyomóval nyomjuk bele a fokhagyma gerezdeket és jól keverjük el a liszttel őket. A csirkemelleknek mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd forgassuk meg jól őket a lisztes keverékben, végül helyezzük el őket a tepsiben. Ezután jöhet rá a joghurt vagy tejföl (ebbe én még raktam egy kicsi fokhagymát, de ízlés kérdése) és a legtetejére a sajt. Helyezzük ezután a sütőben, és olyan egy óra alatt, amikor már aranybarna a sajt, készresül.
A saláta pofonegyszerű. Nagyjából 40 perc alatt megsütjük a céklát, majd felkockázzuk és összekeverjük az almával, joghurttal és tetszés szerinti mennyiségű sóval és már kész is.
Ha kevésnek érezzük, főzhetünk ki hozzá egy kis bulgurt vagy barnarizst is.
Jó étvágyat!
A kép csak illusztráció