fbpx

Libabőr és bekönnyezés, ez volt számomra a Harry Potter reboot

A Harry Potter gárda is összeállt nemrég egy rebootra, ami végre megtekinthető az HBO GO felületén, és ezt tényleg érdemes megnézni, mert a nosztalgia édes ízével hat!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

A szerkesztő társaim, a családom, a barátaim, a barátom, és egyáltalán mindenki tudja már, hogy mennyire felháborított a Szex és New York új évada az And just like that. Erről ki is dühöngtem már magam ebben a cikkemben, de egyszerűen nem tudok napirendre térni felette. Hogy jön ez a Harry Potterhez? Úgy, hogy miközben néztem, akarva akaratlanul is eszembejutott a Szex és New York újraélesztése és az a gondolat, hogy vajon miért nem lehetett abból is csak egy ilyen beszélgetős dolgot csinálni, mint a Jóbarátokból és a Harry Potterből. Mert ezek tényleg jól sikerültek, nem rontották el a korábbi élményt, sőt, még hozzá is adtak. Na de igyekszem elengedni ezt a dolgot, és több bekezdést nem pazarolni csalódottságomra!

Miért lett szuper a Harry Potter reboot?

Őszintén szólva, nekem nagyon melengette a szívemet ez a másfél órás újabb kalandozás a varázsló világban. Már ahogy kinyílt a Roxfort kapuja szabályosan libabőrös lettem. Mindemellett pedig fel sem tudom fogni, hogy 20 év telt el. Nem mondom, hogy nem éreztük baromi öregnek magunkat a barátommal, miközben néztük a filmet, de ez az érzés hamar elszállt, ahogy behúzott minket a varázslat. 

A Return to Hogwarts elképesztő nosztalgikus élmény, hiszen végigvezet az összes rész izgalmain, felidézve, mik is történtek a varázslók életében. Mindemellett pedig a színészek beszélgetéseit láthatjuk, ahogyan mesélnek, ők minként élték meg ezt az egész felhajtást. Kiderülnek olyan kulisszatitkok, amikről korábban nem tudtunk, és amiket most nem árulok el. Láthatunk jeleneteket a forgatásokról, ahogyan próbálták kordában tartani a stáb tagjai ezt a rengeteg rakoncátlan gyereket, és megismerhetjük a rendezőket is. Olyan vicces dolgokat tudhatunk meg, minthogy az egyik rendező maga mutatta meg a szereplőknek hogyan bunyózzanak, ami néhány bordájának megrepedésébe került annak idején, de megtudhatjuk azt is, hogyan esett a választás éppen ezekre a színészekre. 

Továbbá pedig megemlékezhetünk azokról a fontos szereplőkről, és stábtagokról is, akik már nincsenek köztünk. Szívfacsaró látni azt a hosszú listát a nevekről, akik az elmúlt 20 évben életüket vesztették, és ennél jobban talán semmi sem mutatja az idő múlását.

Illetve de, hiszen elképesztően sokat változtak a színészek, gyerekből 30-40 éves felnőttekké váltak, Sirius Black esetében pedig sokak kedvenc férfi karakteréből ma már idősödő úr lett Gary Oldman személyében.

Egyszerre sokkoló, és szívet melengető, libabőrt okozó és szemet könnyeztető ez a visszaemlékezés, és bár még sok mindent elmondhattak volna benne, én úgy érzem, ez így volt kerek.

Borítókép: bbc.com

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32