Hozzávalók
- 400 ml tej (lehet növényi is, én rizstejjel szoktam)
- 5 evőkanál búzadara (ha egészségesebb verziót szeretnél, használhatsz kölest is)
- 2-4 kiskanál cukor vagy eritrit ( ízlés kérdése, ki mennyire édesen szereti)
- 1 citrom héja lereszelve
- 10-12 dkg túró
- 2 evőkanál olaj
- 4-5 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítés
Lassú tűzön felforralom a tejet, majd belerakom a búzadarát, a csipet sót, a cukrot és tejbegrízzé főzöm. Ezt félreteszem hűlni. Ha már kellőképpen kihűlt, akkor hozzáadom a túrót, a citromhéjat és a cukrot. Vegyünk egy serpenyőt, ahol pici olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát egy csipet sóval. Ezt követően vizes kézzel gombócot formázok a túrós masszából és megforgatom a zsemlemorzsában. Tálaláskor a tetejére mehet tejföl, porcukor, ki hogyan szereti!
Borítókép: Tajnay Dorottya