fbpx

Vicki Vrint: A kevesebb több –  örömteli minimalizmus  – könyvajánló

A Gingko kiadó jóvoltából volt szerencsém szert tenni erre a kedves kis útmutató könyvre, ami a minimalizmus koncepciójába enged betekinteni. Az életünk minden területén a kevesebb több elvet javasolja, én pedig kíváncsian vetettem bele magam.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

fizetett partneri együttműködés

A minimalizmus szó hallatán nekem elsőre a lakberendezés jut eszembe, így nagy meglepetés volt ez a kötet. Az írónő, Vicki Vrint ugyanis nemcsak a környezetünk rendbe rakását javasolja, hanem a teljes életformánk, létezésünk és gondolkodásunk egy másik üzemmódra váltását is. 

Vicki angol szabadúszó író, számos könyve jelent meg életmóddal kapcsolatos témakörökben, mint az öngondoskodás, vagy a stressz kezelése akár gyerekkorban. A szerző úgy véli, boldogságunk kulcsa az életünk lassítása és leegyszerűsítése. Minden könyvének ez áll a központjában. Így nem meglepő, hogy A kevesebb több című kötetben is olyan gyakorlati tanácsokkal lát el minket, az olvasókat, amik segítenek abban, hogy ne csak életterünk legyen rendezett, hanem a lelkünkben is béke honoljon és testünk egyaránt egészségnek örvendjen. Hiszen a kevesebb több elmélet a lakásunkon túl, az életünk minden területén alkalmazható. Vicki Vrint pedig erre szeretné felhívni a figyelmet, és egy egyszerűbb, de nyugodtabb élet megteremtésére invitál minket. Könyvében praktikus, a hétköznapokba jól beilleszthető tanácsokat ad, hogyan csökkenthetjük a feszültséget, miként élhetünk környezettudatosabban, hogyan váltsunk egészségesebb életmódra, vagy szabaduljunk meg azoktól a kapcsolatainktól, amik már többet vesznek el belőlünk, mint építenének. 

A szerző életünk minden területére kitér. A pénzügyektől, az önszereteten és a mindfulnessen át a kertészkedésig ad egy kis útravalót az olvasónak, hogyan változtasson mindennapi szokásain, megváltoztatva ezzel életminőségét. Mindezt pedig kedves illusztrációk színesítik, amik hozzátesznek ahhoz, hogy még nagyobb kedvvel lapozgassuk a könyvet. És mire a végére érünk, magunk is rájövünk, hogy a minimalizmus valóban örömteli és a  mindennapi feladataink, illetve  érzéseink rendezésében is hasznunkra válik.

Ajánlom ezt a könyvet azoknak, akik szeretnének belevágni egy tudatosabb, lassabb élet felépítésébe. Akik kacérkodnak a minimalizmus gondolatával, és útmutatót keresnek, hogyan szabaduljanak ki stresszes mindennapjaik fogságából.

A könyv megvásárolható: https://gingkokiado.hu

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek