fbpx

5 kristály, amit érdemes beszerezned

Ha te is nyitott vagy a spirituális dolgokra, akkor talán már hallottál róla, hogy a kristályok gyógyító erővel bírhatnak. Persze gondolhatjuk, hogy ez is csak egy “ezo-humbuk”, szerintem mégis van valami abban az őserőben, ami a kövekben rejlik.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ha te is nyitott vagy a spirituális dolgokra, akkor talán már hallottál róla, hogy a kristályok gyógyító erővel bírhatnak. Persze gondolhatjuk, hogy ez is csak egy “ezo-humbuk”, szerintem mégis van valami abban az őserőben, ami a kövekben rejlik.

Engem személy szerint mindig izgattak a kristályok, már tiniként is néztem melyik illik a csillagjegyemhez, vagy figyeltem, melyikkel érzem, hogy rezonálni tudok. Ez biztosan sokaknak viccesen hangzik, vagy túl “spirin”, de aki nyitott az ilyesmire, talán érti, mire gondolok. Sosem vetettem bele magam a téma mélyébe, hogy melyik kristály  mit képvisel, inkább arra figyelek a mai napig, hogy adott hangulatban melyik vonz. Ez lehet afféle intuíció vagy megérzés, én úgy vélem, az adott kristály, amihez úgy érzem, kapcsolódnom kell, olyan erővel bír, amire abban az állapotban szükségem van. Éppen ezért használom őket például meditáció során is. Mielőtt leülnék, ránézek a kis gyűjteményemre és azt a követ veszem a kezembe az elmerüléshez, amelyik úgymond ‘hív’. 

Na, ha eddig nem néztek bolondnak az olvasóim, akkor asszem most fognak, de vállalom a következményeket. Azt gondolom, mindenkinek megvannak a maga kis szertartásai, amikben jól érzi magát, vagy úgy érzi, segítenek neki. Nekem ezt a kristályok jelentik. Számomra erőt adnak ahhoz, hogy például egy adott problémára megoldást találjak a meditatív utazásaim során. Éppen ezért, ha például  egy üzletben járok, ahol szeretnék venni egyet, akkor is ahhoz nyúlok, ami valami okból úgy érzem, vonz, szinte hívogat. Nem számít, hogy az-e a legszebb vagy a legfényesebb, ezek a tulajdonságok ilyenkor háttérbe szorulnak. Egyedül erre az intuitív érzésre támaszkodom, ami azt súgja, arra a ásványra van szükségem. 

A különböző kristályokat egyébként már az Ókorban is alkalmazták, mind az egyiptomiak, a görögök és a rómaiak. Az emberek szerettek volna valamit, ami összeköti őket a spirituális létezéssel, valamit, ami megtestesíti a hitüket. Az egyiptomiak előszeretettel készítettek ékszereket belőlük, és úgy vélték, valamiféle védelmező erővel bírnak. Éppen ezért amulettek formájában temetkezés során is használták őket. 

A görörök szintén úgy gondolták, a kristályok megóvhatják az embert például a mérgektől, vagy a másnaptól, ezért ők is amulettek formájában alkalmazták őket. Az Ametiszt elnevezés tőlük származik, és annyit tesz: nem mérgező. Ezzel is utalva rá, hogy ezek a kövek megvédenek a toxikus anyagoktól. Érdekesség továbbá, hogy a kristály szó is tőlük ered, ennek a valódi jelentése:  jég. Hiszen akkoriban úgy vélték az igazán tiszta kvarc kristályok vízből lettek, de elértek egy olyan fagyási állapotot, amiben örökre szilárd halmazállapotúvá váltak. 

Az indiai kultúrában pedig a mai napig a holisztikus gyógyítás egyik alapja a kristályokra való támaszkodás. A spiritualitásra nyitott közösségek előszeretettel alkalmaznak különböző köveket a megtisztulás vagy a gyógyulás reményében, esetleg kabalaként, amulettként. 

Nézzük, melyek azok a kristályok, amiket te is könnyedén beszerezhetsz, és ha hiszel az ilyesmiben, akkor a segítségedre lehetnek.

Ametiszt

Ez a lilás színekben pompázó kristály az egyik legnépszerűbb fajta. Nyugtató hatása mind a fizikai mind a mentális nehézségeink során segítséget nyújthat. Hozzájárul a minőségi alváshoz, erősíti az intuíciót, enyhítheti a szorongást és a migrént. Maga a nyugalom megtestesítője.

Rózsakvarc

A halvány rózsaszín kristály az érzelmeink tisztán látásában, kapcsolati problémák esetén nyútjhat segítséget. Alkalmazhatjuk, ha új szerelmet szeretnénk bevonzani az életünkbe, vagy ha kapcsolati téren kérdéseink merülnek fel, esetleg blokkokba ütközünk. A rózsakvarc megbékélésre és empátiára is ösztönözhet, valamint a belső béke megtalálásában szintén partner lehet.

Jáde kő

A jáde kő igen népszerű manapság a szépségápolás területén, erről mi is írtunk korábban itt. Spirituális tekintetben pedig vonzza a jó szerencsét, illetve a bőséget szimbolizálja. Mindezeken túl pedig védelmező kristályként is számontartják.

Holdkő

A Holdkő egy nagyon érdekes kristály, ami fehéres, füstös, mégis olykor enyhén kékes vagy rózsaszínes árnyalatban csillan, amikor fény éri, ezáltal szinte meghatározhatatlan a színe. Akárcsak maga a hold, ez is a női energiákért felel, azokat erősíti. Ezen túl pedig az újrakezdést szimbolizálja.

Fekete Turmalin

A fekete Turmalin leginkább tisztító erejéről híres. Elnyelheti a káros elektromágneses sugárzásokat és a negatív energiákat. Megtisztíthatja a teret és az elmét, segtíve a stabilitást. Szerezzünk be egyet belőle, ha úgy érezzük, meg kell tisztítanunk lakóhelyünket, hasznos lehet például akkor, amikor új lakásba költözünk.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32