Hozzávalók:
4 csokor medvehagyma
2 nagyobb újhagyma (ezt a mennyiséget lehet emelni, attól függően, mennyire szeretnénk hagymásan)
1 tk fenyőmag, ami szerintem tökéletesen kiváltható kesudióval
2 nagyobb gerezd fokhagyma
1 evőkanál bazsalikom
5 dkg reszelt parmezán
ízlés szerint só, bors
3 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
Egy serpenyőben pirítsuk meg a fenyőmagot vagy a kesudiót. Mossuk meg az újhagymát és a medvehagymát, vágjuk fel őket apróra, a fokhagymánál használjuk fokhagymanyomót. Egy tálba tegyük bele az összes hozzávalót, adjuk hozzá a fűszereket és az olívaolajat is, majd kézi botmixerrel dolgozzuk jól össze. Ha úgy látjuk a massza még fel tud venni olajat, akkor azt pótoljuk. A kapott pürét egy jól zárható üvegbe kanalazzuk, és tegyük a hűtőbe. Pár napon belül fogyasszuk el. Szendvicseket, tésztákat, mártogatós krémeket remekül fel tudunk dobni vele.