fbpx

Medvehagymás pesto recept

Egyre több helyen kapni medvehagymát, ami egyből eszembe juttatta a tavalyi év nagy slágerét nálam: a medvehagymás pestot. Hoztam egy receptet hozzá.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hozzávalók:

4 csokor medvehagyma

2 nagyobb újhagyma (ezt a mennyiséget lehet emelni, attól függően, mennyire szeretnénk hagymásan)

1 tk fenyőmag, ami szerintem tökéletesen kiváltható kesudióval

2 nagyobb gerezd fokhagyma

1 evőkanál bazsalikom

5 dkg reszelt parmezán

ízlés szerint só, bors

3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

Egy serpenyőben pirítsuk meg a fenyőmagot vagy a kesudiót. Mossuk meg az újhagymát és a medvehagymát, vágjuk fel őket apróra, a fokhagymánál használjuk fokhagymanyomót. Egy tálba tegyük bele az összes hozzávalót, adjuk hozzá a fűszereket és az olívaolajat is, majd kézi botmixerrel dolgozzuk jól össze. Ha úgy látjuk a massza még fel tud venni olajat, akkor azt pótoljuk. A kapott pürét egy jól zárható üvegbe kanalazzuk, és tegyük a hűtőbe. Pár napon belül fogyasszuk el. Szendvicseket, tésztákat, mártogatós krémeket remekül fel tudunk dobni vele.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32