fbpx

Kedvenc amerikai palacsinta receptem

A palacsintára nekem mindig nehéz nemet mondani, de szerencsére bármelyik étkezésbe könnyű beilleszteni. Megállja a helyét reggeliként, uzsonnaként, sőt akár még ebédként is. Mutatom a kedvenc receptemet.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hozzávalók (2 fő részére)

  • 1 bögre liszt 
  • 1 bögre növényi tej (én mandulatejet használok)
  • 1 db tojás
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 teáskanál zsiradék (én kókuszzsírt szoktam használni)
  • 1 csipet fahéj
  • Ízlés szerint vanília aroma

Elkészítés

Öntsük egy tálba a hozzávalókat, és keverjük jól össze. Forrósítsuk fel a kókuszzsírt a palacsintasütő serpenyőben, és körülbelül 1 evőkanállal kanalazzunk bele a masszából, és simítsuk szét. Ebből mehet annyi adag, amennyi a serpenyőbe elfér. Ha barnul, fordítsuk át, várjuk 1-2 percet, és már kész is. Az elkészült amerikai palacsintát friss gyümölcsökkel, mogyoróvajjal, lekvárral és juharsziruppal tálaljuk.

Az amerikai palacsinta ízesítésével bátran kísérletezzünk kedvünkre, én például néha teszek a tésztába banánt vagy reszelt almát. Ha pedig vegán amerikai palacsinta receptet keresel, kattints ide.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32