fbpx

Hűtőmágnessel a gyerekek gyógyulásáért: adománygyűjtő programot indít a Vadaskert Gyerekkórház javára a Babilon Kiadó

Elindult a Babilon Kiadó és a Vadaskert közös adománygyűjtő programja, amelynek keretében a Mágikus állatok iskolája főhőseit viheti most bárki haza hűtőmágnes formájában.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

A befolyt összeg fontos ügyet szolgál, terápiás kertet alakít ki belőle a kórház, ami az ellátásra szoruló gyermekek sikeres kezelését segíti.

A Mágikus állatok iskolája az elmúlt évek egyik legnépszerűbb gyerekregénysorozata a kisdiákok körében. Főszereplői mágikus állatok, akik a gyerekek társai és legjobb barátai lesznek, és segítenek nekik leküzdeni a mindennapokban előálló nehézségeket.

A népszerű történet főszereplői most hűtőmágnesekre kerültek, bárki megvásárolhatja és hazaviheti őket, ezzel pedig jó ügyet is szolgál: a Vadaskert Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Kórház és Szakambulancia fejlesztését segíti. A mágnesek értékesítéséből befolyt összeget teljes egészében egy terápiás kert építésére fordítja a kórház. A telt házzal működő intézményben az elmúlt években ötszörösére nőtt a szorongásos, önsértő és depresszióban szenvedő gyerekek száma.

vadaskert

„A gyerekek gyógyulásuk érdekében szeretnénk bevezetni a Dialektikus Viselkedésterápia módszerét, amelynek egyik lényegi eleme a mindfulness, a tudatos jelenlét. Ehhez biztosítana megfelelő helyszínt a kertben a terápiás rész, amely a relaxációt, a tudatos jelenlétet, a csendet és harmóniát biztosítja a terápiák során” – mondta dr. Tárnok Zsanett, klinikai szakpszichológus, a Vadaskert Alapítvány igazgatója.

„Hiszünk a segítség mágikus erejében. Hiszünk abban, hogy a népszerű történet főszereplői – akik segítenek a gyerekeknek átlendülni a nehézségeken, legyen szó magányról, zűrös családi háttérről, félelemről – most hús-vér gyerekeknek is segíthetnek. A Mágikus állatok iskolája immár a 12. résznél tart, és előkészületben van a 13. rész. Nem véletlenül ez az egyik legnépszerűbb gyerekregény: a kedves iskolai kalandok fontos üzenete, hogy a barátság és a közösség erejével bármilyen akadály leküzdhető” – mondta Rozgonyi Sarolta, a sorozat szerkesztője, a Babilon Kiadó PR-menedzsere.

A hűtőmágnesek december végéig elérhetőek lesznek a Babilon Könyvkiadó webshopjában, a Vadaskert online könyvesboltjában és a Vadaskert Kórház recepcióján.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

rákszűrés