fbpx

Forralt bor házilag – recept

Minden évben alig várom, hogy újra eljöjjön a forralt bor szezon, ez az egyik kedvenc alkoholos italom. Hoztam egy receptet, hogy ti is elkészíthessétek otthon.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hozzávalók 2-4 főre

2 üveg portugieser vörösbor

3 dl víz

2 narancs

1 alma 

fél citrom leve (ha túl citrusosnak érezzük így, akkor a citromot kihagyhatjuk)

4 db fahéjrúd

egy közepes csillagánizs

4-5 db szegfűszeg

2-3 kanál cukor ízlés szerint

Elkészítés:

Egy nagy lábos aljára helyezzük a fűszereket és a cukrot, majd öntsük le vízzel, és facsarjuk bele fél citrom és fél narancs levét. Kezdjük el forralni, mindeközben pedig szeleteljük fel az almát és a megmaradt másfél narancsot. A gyümölcsszeleteket adjuk hozzá a keverékhez, és főzzük így kb. 5-10 percig, hogy összeérjenek az ízek. 

Amikor összefőttek az eddigi hozzávalók, öntsük a lábasba a két üvegnyi bort, és főzzük tovább az italt. Ügyeljünk azonban, hogy csak gyöngyözzön a felszíne, ne forrjon, mert akkor elveszíti teljes alkoholtartalmát. Nagyjából 15 perc után már el is készül, és bögrékbe merve fogyaszthatjuk is!

Ha gondoljuk, az elején tegyünk félre 1-1 szelet narancsot, amit a bögrékbe tehetünk.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32