Hozzávalók 2-4 főre
2 üveg portugieser vörösbor
3 dl víz
2 narancs
1 alma
fél citrom leve (ha túl citrusosnak érezzük így, akkor a citromot kihagyhatjuk)
4 db fahéjrúd
egy közepes csillagánizs
4-5 db szegfűszeg
2-3 kanál cukor ízlés szerint
Elkészítés:
Egy nagy lábos aljára helyezzük a fűszereket és a cukrot, majd öntsük le vízzel, és facsarjuk bele fél citrom és fél narancs levét. Kezdjük el forralni, mindeközben pedig szeleteljük fel az almát és a megmaradt másfél narancsot. A gyümölcsszeleteket adjuk hozzá a keverékhez, és főzzük így kb. 5-10 percig, hogy összeérjenek az ízek.
Amikor összefőttek az eddigi hozzávalók, öntsük a lábasba a két üvegnyi bort, és főzzük tovább az italt. Ügyeljünk azonban, hogy csak gyöngyözzön a felszíne, ne forrjon, mert akkor elveszíti teljes alkoholtartalmát. Nagyjából 15 perc után már el is készül, és bögrékbe merve fogyaszthatjuk is!
Ha gondoljuk, az elején tegyünk félre 1-1 szelet narancsot, amit a bögrékbe tehetünk.