fbpx

3 könyv, ami rajta van a booklist-emen! – könyvajánló

Az elmúlt időszakban elég sok könyvet halmoztam fel, de egyik polcról, éjjeliszekrényről vándoroltak a másikra, és nem lapoztam bele egyikbe sem. Elmondom mik vannak az én könyv listámon, hátha ezzel magamat is motiválom.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Dr. Máté Gábor és Máté Dániel – Normális vagy

Az nem titok, hogy nagy Máté Gábor rajongó vagyok, amit a legutóbbi előadáson töltött idő csak még inkább megerősített. Így egyből le is csaptam a fiával közös új könyvére. A borítója szerint ez az eddigi legátfogóbb műve, amiben a betegségek valódi okait kutatja szerző társával. Éles kritikát is olvashatunk benne a minket körülvevő mérgező világról, és persze mint mindig, a végén azért útmutatást is kapunk.

George Orwell – Állatfarm

Tudom, hogy igazi klasszikusról van szó, de sajnos nekem eddig ez valamiért kimaradt. Ez a szatirikus kisregény látszólag olyan állatokról szól, akik elűzik annak a farmnak a tulajdonosát, ahol élnek. Ezután maguk vezetik a farmot, ami végül kemény diktatúrává válik. Igazi tükörkép a mindenkori társadalmaknak, amit bármikor veszünk elő, tanulhatunk belőle.

könyvajánló

Nádas Péter – A Biblia

Nádas valahogy mindig a látókörömbe kerül. Nem is csoda, hiszen korunk egyik legismertebb magyar írójáról beszélünk. Nádast olvasni nem könnyű, és kíváncsi vagyok én meddig jutnék vele. A Biblia egy nagyon korai regénye:”…. első nagy életszakasz, a gyermekkor élményeinek összegzése, bár nincsenek önéletrajzi vonatkozásai. Főszereplője egy kisfiú, aki egy morált vesztett közegben, annak részeseként döbben rá, hogy milyen átláthatatlanul szövevényes, hamis közegben él, hogy milyen könnyen mocskolják be itt, ami tiszta, jó és egyszerű; s irtózatos erőfeszítéssel próbálja szétvágni maga körül a hazugság szálait.” Olvasható a Bookline oldalán. Nem könnyű téma, de mindenképp vonzott engem.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32