Hozzávalók (1 közepes befőttesüvegnyi adaghoz)
2 közepes vagy egy nagyobb darab lilahagyma
3 dl víz
2 ek cukor
1 nagyobb darab babérlevél
1,5 dl bio almaecet
2 tk só
1 tk egész bors
Elkészítés
Fogjunk egy lábast, és tegyük bele mindent a hagymán kívül. Addig melegítsük, illetve kavargassuk, amíg a cukor és a só is elolvad. Közben nyugodtan kóstolgassuk, mert van, aki kicsit sósabban, van aki édesebben kedveli. Majd vágjuk fel a lilahagymát kissé vékonyabb szeletekre, és tegyük bele a befőttesüvegbe, aztán öntsük rá a levet. Ha kihűlt, tegyük be a hűtőbe, és hagyjuk állni. Amennyiben nagyon türelmetlenek vagyunk, nagyjából 1 vagy 1,5 óra után már lehet belőle enni, de minél tovább áll, annál jobban összeérnek az ízek és megpuhul a hagyma.