fbpx

Újlipótváros a környezetbarát kezdeményezések mekkája

Pénteki szabadnapomat a 13. kerület egyik szegletében töltöttem, és sorra vettem a környezeti fenntarthatóságot előtérbe helyező vállalkozásokat. Nem is gondoltam, hogy egy helyen ennyi mindent találok!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ligeti Bolt – Katona József u. 9-11.

Talán a Ligeti csomagolásmentes boltot senkinek nem kell bemutatnom. Tavalyelőtti nyáron még én is részt vettem a műanyagmentes kampányukban. A legnagyobb pucér-árukészlet az egész városban itt található. Ételek, italok mellett kozmetikumok, háztartási eszközök és szerek is megvásárolhatók. Érdemes ide ellátogatni, és beiktatni egy-egy vásárlást, hogy minél kevesbb műanyaghulladékot kelljen szelektálnunk otthon.

Swappis Ruhaforgó  – Kresz Géza utca 12. 

A Swappis ruhaforgó lényege, hogy a már megunt vagy nem használt, de jó állapotban lévő ruháidat leadd, amikért cserébe pontokat kapsz. Így kerülhetsz be te is a ruhaforgó tagságba és vásárolhatsz meg mindent kedvezményesen. Az üzletben sokszínű a felhozatal. Többféle méretű és típusú ruhát is találunk, a kényelmes viselettől az elegánsig. Ők biztos segítség a fenntartható ruhatárhoz! 

Upsz Ajándékbolt – Gergely Győző utca 3/a fszt. 3.

Az Upsz Ajándékbolt az upcycling, vagyis újrahasznosítás szóból kapta a nevét, így nem is meglepő, hogy ez a újrahasznosított alapanyagokból készült design termékek boltja. Nagyon sok kreatív termék közül válogathatsz! Chips-es zacskóból, kávés papírból, bicikli gumibelsőből varázsolnak izgalmas tárgyakat az alkotók. Ha környezetbarát ajándékot keresel egy szerettednek vagy magadat jutalmaznád meg egy aprósággal, ide mindenképp látogass el! 

Fabrik – Visegrádi utca 14.

A Fabrik specialty kávézó amellett, hogy egy kényelmes és jól felszerelt co-working hely, tökéletes lehetőség a pihenésre két bolt között vagy akár a hétköznapi rohanásban. Minőségi alapanyagok és a finom termékek biztosan segítenek kikapcsolódni. De érdemes követni is őket a social media oldalaikon, hogy ne maradjunk le a társadalmi kérdésekkel foglalkozó vagy környezetvédelmi témakörű workshopjaikról sem!  

Még több környezetbarát tartalmat itt találsz.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek