fbpx
Sokak ajánlása után beadtam a derekamat, és megnéztem a Netflixen futó Ginny és Georgia című sorozatot. Legnagyobb meglepetésemre, egyáltalán nem bántam meg!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Miről szól a Ginny és Georgia?

Adott egy álmos kisváros, Wellsbury, ahova megérkezik Georgia Miller két gyerekével, hogy új életet kezdjenek, miután a nő előző férje meghalt. 

Csakhogy Georgia élete a legkevésbé sem hétköznapi: két gyerek, két külön apától, ráadásul a lányát, Ginnyt 15 évesen hozta a világra. 

Az epizódok két szálon futnak, egyrészt az anya múltja tárul fel előttünk, ami jócskán tartogat sötét és fordulatos részeket, miközben azt is láthatjuk, hogyan próbál boldogulni most. Másrészt kapunk egy mini tini sorozatot is, a lánya, Ginny életén keresztül.

Egy kicsi Gilmore Girls, egy kicsi krimi, déli humorral fűszerezve. 

Miért ajánlom?

Tény, hogy vannak benne számomra erőltetett, vagy éppen kiszámítható részek. Ilyen például, hogy Ginny félvér, mivel fekete apától származik, és így a rasszista téma is elég szájbarágósan van tárgyalva időnként. Miközben biztos vagyok benne, hogy ez egy valóban nagy probléma lehet Amerikában még ma is. 

Viszont annak külön örültem, hogy a kevertfajúság kérdése, vagyis az ebből fakadó identitászavar is megjelenik. Ginny nem elég fehér a fehéreknek, de nem elég fekete ahhoz, hogy a fekete közösség teljes jogú tagja legyen. 

Emellett számomra Georgia karaktere a leginkább vonzó, és nem csak a külseje miatt. Vagyis pontosan azért, mert nagyon ő egy tipikus szőke haj, szép arc, nagy mellek kategória, mégis a személyisége a legösszetettebb, és ő is okozza a legtöbb meglepetést.

Összességében pont az tetszik benne, hogy minden adott lenne, hogy a Ginny és Georgina egy nagyon tipikus Netflix sorozat legyen, mégsem lesz az, legalábbis az első évad után ezt éreztem. 

Ebből adódóan nem egy nagyon könnyen emészthető sorozat, és nincsenek benne egyértelmű jók és rosszak. Pont ez adja az esszenciáját, hogy néha már te se tudod kinek drukkolj, mert senki személyisége sem fekete és fehér.  Minden szereplőben van olyan tulajdonság, amitől szerethető lesz, de akadnak nagyon is kétes lépései. 

Az első évad végén pedig felmerülnek olyan  kérdések, hogy ha a családunkért mindent megteszünk, az mentesít minket a bűneink alól? Hol marad a szembenézés és a felelősségvállalás? Reméljük, a második évad Ginny és Georgia ezekre a nehéz kérdésekre is választ ad, ami már szintén elérhető a Netflixen.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32